X

Un racket al anilor 90 cu 13 crime la activ – găsit și adus în fața judecătorilor

Un racket al anilor 90 cu 13 crime la activ – găsit și adus în fața judecătorilor

După 18 ani de eschivare de la urmărirea penală, un bărbat acuzat de mai multe atacuri armate comise în anii 1990 și 2000 a fost trimis pe banca acuzaților de către procurorii din UTA Găgăuzia.

Citește și: Cine va fi negociator pentru aderarea la UE?

Bărbat în vârstă de 50 de ani era anunțat în căutare internațională. Acesta a fost extrădat recent din Bulgaria și plasat în arest preventiv.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, în perioada anilor 1999 – 2004, învinuitul a creat și a condus un grup criminal organizat specializat în comiterea infracțiunilor de tâlhărie.

Învinuitul a participat la comiterea în total a 13 episoade de tâlhărie și două omoruri.

Tâlhăriile au fost săvârșite asupra băncilor, încasatorilor, contabilității întreprinderilor și instituțiilor, persoanelor fizice, cu însușirea în principal a mijloacelor bănești, dar și a altor bunuri.

Un racket al anilor 90 cu 13 crime la activ – găsit și adus în fața judecătorilor

În cadrul unui atac tâlhăresc din 30 octombrie 1999, învinuitul, împreună cu alți 2 complici, fiind înarmați cu pistoale și topoare au reușit să sustragă 625 de oi dintr-o fermă. La fel, în cadrul unui alt atac tâlhăresc din 24 martie 2004, asupra angajaților unei bănci, învinuitul a reușit să obțină 133 519 lei. Valoarea totală a bunurilor sustrase prin tâlhărie se estimează la peste 1 milion de lei la momentul comiterii infracțiunii.

Unul dintre omoruri a fost comis de învinuit în noaptea lui 11 aprilie 2003. A împușcat un om din Comrat din motive de răzbunare.

Un racket al anilor 90 cu 13 crime la activ – găsit și adus în fața judecătorilor

Al doilea episod de omor intenționat a avut loc la 12 decembrie 2004. Victima s-a dovedit a fi un șofer din cadrul Centrului zonal de asistență medicală urgentă Comrat, care a opus rezistență în timpul atacului tâlhăresc asupra personalului din cadrul contabilității Centrului.

Învinuitul a fost acuzat de omor premeditat, însușirea în proporții deosebit de mari săvârșit prin atac tâlhăresc,  omorul unei persoane cu scopul de a înlesni săvârșirea unei alte infracțiuni, banditism, purtarea ilegală a armelor și munițiilor fără autorizația corespunzătoare.

Bărbatul riscă să-și petreacă tot restul vieții după gratii.

Tags: Procuratura Generalăracket al anilor 90UTE Găgăuzia
Știrile zilei