Un raport al Partidului Libertăţii din Austria asupra trecutului său nazist, criticat de istorici

Publicat:

Mai mulţi istorici au criticat luni un raport al Partidului Libertăţii din Austria (FPÖ, extrema-dreaptă) asupra propriei istorii, considerând că este o relatare incompletă a legăturilor sale naziste şi duce lipsă de rigoare academică, relatează DPA, scrie agerpres.

“Nu este un raport academic, ci un +ghiveci+ de opinii individuale”, a declarat istoricul Oliver Rathkolb de la Universitatea din Viena.


Citește și : Patru cetăţeni români evacuaţi din China sunt în carantină în Franţa şi Germania

Istoricul austriac Margit Reiter a spus că raportul este incomplet asupra legăturilor naziste ale partidului, adăugând că “şterge aproape complet trecutul mai recent al FPÖ”.

Reiter a adăugat că legăturile politicienilor de frunte precum Heinz-Christian Strache, fost preşedinte FPÖ, care a fost acuzat de corupţie în mai, nu au fost tratate corespunzător în raport.

FPÖ a comandat studiul anul trecut după ce a fost acuzat de antisemitism şi legături cu grupuri de extrema dreaptă. Raportul concluzionează că partidul a renunţat la apropierea sa iniţială de aceste grupuri extremiste şi că acum este un partid la fel ca oricare altul.

Citește și : Elon Musk: Dacă nu greșești, nu inovezi suficient

La rândul său, Gerhard Baumgartner, şeful Centrului de Documentare al Rezistenţei din Austria, şi-a exprimat dezacordul puternic, declarând că relativizarea a înlocuit negarea ca strategie a partidului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.