Un raport special scoate la iveală ‘agresiuni şi hărţuiri’ în parlamentul neozeelandez

Publicat:

Parlamentul neozeelandez este un loc de muncă toxic unde au loc “agresiuni sistemice” şi hărţuiri, potrivit unui raport publicat marţi şi citat de DPA, potrivit agerpres.

Conduita inacceptabilă a fost adesea tolerată sau normalizată, se arată în evaluarea externă independentă asupra hărţuirii elaborată de consultanta Debbie Francis.


Citeşte şi: Trump este deschis unui dialog cu Iranul şi aşteaptă primul pas al Teheranului

Francis, care a intervievat foşti şi actuali membri ai personalului pentru raportul său, a declarat că este foarte comun pentru respondenţi să menţioneze numele “unui număr foarte mic de parlamentari pe care ei îi consideră recidivişti”.

“Problema fundamentală este dezechilibrul de putere. Este o relaţie stăpân-servitor şi ei sunt trataţi ca nişte zei”, a declarat un respondent anonim, în timp ce mai mulţi au descris ca “înfiorător” comportamentul faţă de tinerele femei.

Şaptezeci şi opt la sută dintre cei chestionaţi au spus că au experimentat un comportament nerezonabil sau agresiv care i-a ameninţat sau intimidat, incluzând ţipete frecvente sau mesaje text abuzive.

Citeşte şi: Americanii subestimează puterea Huawei!

“Să dorm cu telefonul întotdeauna sub pernă în cazul unui mesaj la miezul nopţii sau al unui apel în care se abuzează de ţipete (…) este obositor din punct de vedere emoţional şi fizic”, a spus un respondent.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat că rezultatele acestui raport sunt luate foarte în serios.

“Parlamentul, ca orice alt loc de muncă, ar trebui să fie liber de agresiune şi hărţuire şi trebuie să facem îmbunătăţiri”, a spus ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.