Un renumit profesor de medicină de la Harvard NU este de acord cu vaccinarea anti-covid a copiilor

Publicat:

Copiii nu ar trebui să se vaccineze împotriva virusului care provoacă COVID-19, spune Martin Kulldorff, profesor de medicină de la Universitatea Harvard, transmite The Epoch Times.

„Nu cred că copiii ar trebui vaccinați anti COVID. Sunt un mare fan al vaccinării copiilor pentru rujeolă, oreion, poliomielita, rotavirus și multe alte boli, asta este esențial. Dar COVID nu este o amenințare imensă pentru copii”, a spus el la programul „American Thought Leaders” de la EpochTV.


„Pot fi infectați, la fel cum se pot îmbolnăvi de răceală, dar nu reprezintă o mare amenințare. Ei nu mor din asta, cu excepția unor circumstanțe foarte rare. Așadar, dacă vrei să vorbim despre protejarea copiilor sau menținerea copiilor în siguranță, cred că putem vorbi despre accidentele de circulație, de exemplu, în care sunt într-adevăr expuși unui anumit risc.

Citeşte şi: Românii ar putea scăpa de viza de intrare în SUA – Black News

„Și există și alte lucruri pe care ar trebui să le asigurăm pentru a menține copiii în siguranță. Dar COVID nu este un mare factor de risc pentru copii.”

Vaccinarea persoanelor în vârstă și a persoanelor de toate vârstele cu sistem imunitar compromis împotriva virusului PCC (Partidul Comunist Chinez), care cauzează COVID-19, a atras sprijinul majorității experților medicali. Dar vaccinarea tinerilor sănătoși, în special a copiilor, a declanșat mai multă opoziție, în parte din cauza riscului redus pe care îl prezintă COVID-19 pentru ei.

Vaccinarea persoanelor în vârstă și a persoanelor de toate vârstele cu sistem imunitar compromis împotriva virusului PCC (Partidul Comunist Chinez), care cauzează COVID-19, a atras sprijinul majorității experților medicali. Dar vaccinarea tinerilor sănătoși, în special a copiilor, a declanșat mai multă opoziție, în parte din cauza riscului redus pe care îl prezintă COVID-19 pentru ei.

Copiii sunt mai susceptibili de a contracta boli grave sau de a muri din cauza gripei anuale, sau unei răceli mai grave, decât de COVID-19, conform datelor și studiilor pe care Kulldorff le-a revizuit. Doar 195 de copii cu vârsta sub 4 ani și 442 între 5 și 18 ani au murit din cauza COVID-19 în Statele Unite începând cu 20 octombrie, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Copiii au de 15 ori mai puține șanse de a fi spitalizați cu această boală decât persoanele care au 85 de ani sau mai mult și de 570 de ori mai puține șanse de a muri, spune agenția.

„Un exemplu este din Suedia, în timpul primului val din primăvara lui 2020, care a afectat destul de puternic Suedia”, a spus Kulldorff. „Dar Suedia a decis să mențină grădinițele și școlile deschise pentru toți copiii cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani. Și sunt 1,8 milioane de astfel de copii care au trecut prin primul val fără vaccinuri, desigur, fără măști, fără nici un fel de distanță în școli.

„Dacă un copil era bolnav, i se spunea să stea acasă. Dar asta a fost practic. Și știți câți dintre acești 1,8 milioane de copii au murit din cauza COVID? Zero. Doar câteva spitalizări. Deci aceasta nu este o boală riscantă pentru copii.”

Când luăm în calcul vaccinararea copiilor, trebuie să se țină seama și de riscul de reacții adverse ale vaccinului, a spus Kulldorff. Principalul risc pentru tineri observat până acum este inflamația inimii, care a apărut după vaccinare cu rate mult mai mari decât cele așteptate. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a adăugat o etichetă de avertizare vaccinurilor Pfizer și Moderna în timpul verii despre miocardită și pericardită, două tipuri de inflamație a inimii.

„Dacă ai 78 de ani, atunci este o idee neînțeleasă din punctul meu de vedere, deoarece beneficiile sunt atât de mari încât, chiar dacă aveți un risc mic pentru o reacție adversă, beneficiul depășește cu mult riscul”, a spus Kulldorff. „Pe de altă parte, dacă ai deja imunitate de a fi avut COVID, atunci beneficiile vaccinurilor sunt mult, mult mai mici. Dacă ești copil, chiar dacă nu ai avut COVID, riscul de boală gravă sau deces este minuscul… Deci nu este deloc clar că beneficiile depășesc riscurile pentru copii.”

Kulldorff a vorbit înaintea unei reuniuni a comitetului consultativ al FDA. Membrii Agenţiei americane pentru alimente şi medicamente se gândeau dacă să sfătuiască autoritățile de reglementare a medicamentelor să autorizeze vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 pentru utilizare la copiii între 5 și 11 ani.

Mulți oficiali federali din domeniul sănătății și unii experți externi susțin vaccinarea copiilor. Ei spun că vaccinarea copiilor ar contribui la accelerarea progresului către imunitatea efectivă și ar proteja membrii gospodăriei, în special pe cei mai expuși riscului de COVID-19, și că spitalizările în rândul copiilor infectați cu COVID au crescut în timpul verii și în septembrie.

Citeşte şi: ATAC jihadist în Irak! Cel puţin 11 au murit! – Black News

„Copiii au nevoie de protecție împotriva COVID-19, iar acest vaccin este sigur și eficient”, a scris pe Twitter dr. Patrick Hickey, profesor de pediatrie la Uniformed Services University.

FDA, într-un document de informare adresat grupului, a spus că rata cazurilor de inflamație cardiacă post-vaccinare în rândul copiilor mici este de așteptat să fie aceeași cu a celor de la 12 la 15 ani, care sunt vaccinați de luni de zile și că beneficiile vaccinului Pfizer depășesc „riscurile cunoscute sau potențiale”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea Persoanele cu ARFID își limitează adesea mâncarea prin preferințe senzoriale sau texturale. Când Hannah avea 7 ani, le-a...

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.