Un renumit profesor universitar îşi dă DEMISIA şi acuză instituţia de învăţământ că este ‘fabrică de justiție socială’

Publicat:

Un profesor de la Universitatea de Stat din Portland și-a dat demisia din poziția sa într-o scrisoare deschisă, miercuri – catalogând școala drept „fabrică de justiție socială”, unde studenții „nu sunt învățați să gândească”, transmite The New York Post.

Peter Boghossian, care a predat filosofia la PSU în ultimul deceniu, a acuzat universitatea că se pricepe să trezească politica.


„Studenții din Portland State nu sunt învățați să gândească. Mai degrabă, aceștia sunt instruiți să imite certitudinea morală a ideologilor “, a scris Boghossian în demisia publică, publicată pentru prima dată în subpila” Common Sense “a lui Bari Weiss.

„Profesorii și administratorii au abdicat de misiunea de căutare a adevărului universității și, în schimb, conduc intoleranța la credințe și opinii divergente. Acest lucru a creat o cultură a ofensei, în care elevii se tem acum să vorbească deschis și sincer. ”

Fostul profesor asistent de filosofie a spus că politica de identitate a instituției înclinată spre stânga a făcut „explorarea intelectuală imposibilă”.

„A transformat un bastion al anchetei gratuite într-o fabrică de justiție socială ale cărei singure contribuții au fost rasa, sexul și victimitatea și ale căror singure rezultate au fost nemulțumirile și diviziunea”, a scris el.

Când a încercat să se pronunțe împotriva „iliberalismului” dăunător, Boghossian a susținut că se confruntă cu represalii intense.

„Cu cât vorbeam mai mult despre aceste probleme, cu atât mă confruntam cu mai multe represalii”, a scris profesorul de filosofie.

El a pretins că a fost supus hărțuirii și acuzațiilor false timp de ani de zile – inclusiv găsirea de svastici în baie cu numele său dedesubt, livrarea unei pungi cu fecale la ușa biroului și scuiparea și amenințarea când mergea la curs.

Între timp, Boghossian a spus că universitatea a rămas tăcută.

„Când a acționat, a acţionat împotriva mea, nu a răufăcătorilor”, a scris el.

Boghossian a detaliat modul în care PSU a lansat o investigație privind ‘titlul IX’ împotriva sa în anul universitar 2016-17 – după ce un „bărbat alb” i-a făcut „o mulțime de acuzații nefondate” împotriva sa.

‘Titlul IX’ este o lege federală a drepturilor civile care interzice discriminarea pe criterii de sex în orice școală sau alt program de educație care primește bani federali.

„Universitățile pot impune conformitatea ideologică doar prin amenințarea acestor investigații”, a scris Boghossian, adăugând că nu ar putea detalia acuzațiile din cauza regulilor de confidențialitate.

Boghossian, care s-a declarat mândru de munca sa la PSU, a acuzat în cele din urmă universitatea că nu și-a îndeplinit datoria primordială de a încuraja „libertatea de a pune întrebări”.

„Nu este vorba despre mine. Este vorba despre tipul de instituții pe care ni le dorim și despre valorile pe care le alegem. Fiecare idee care a avansat libertatea umană a fost întotdeauna și fără greș, a fost condamnată inițial ”, a scris el.

„Ca indivizi, de multe ori ni se pare incapabil să ne amintim de această lecție, dar tocmai pentru asta sunt instituțiile noastre: să ne reamintim că libertatea de a pune întrebări este dreptul nostru fundamental. Instituțiile de învățământ ar trebui să ne reamintească că acest drept este și datoria noastră. ”

Profesorul de filosofie a spus că se simte „obligat moral” să renunțe, în ciuda faptului că a mărturisit că „nu este rezultatul pe care l-a dorit”.

„De zece ani, i-am învățat pe elevii mei importanța trăirii după principiile voastre. Unul dintre principiile mele este să apărăm sistemul nostru de educație liberală de cei care încearcă să-l distrugă. Cine aș fi dacă nu aș face asta? ”, a scris el.

Demisia explozivă a lui Boghossian vine în timp ce universitățile și școlile din întreaga Americă au văzut profesori și profesori împingând înapoi împotriva politicii trezite în școli, în special teoria critică a raselor.

Un profesor de engleză și-a dat demisia de la o școală pregătitoare de top din New Jersey, susținând că școala a folosit controversata mișcare academică pentru a crea o „cultură ostilă a conformității și fricii” – determinând elevii albi și bărbații să creadă că sunt „opresori”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.