Un reprezentant al Vaticanului la Bagdad, testat pozitiv înaintea unei vizite istorice a papei Francisc în Irak

Publicat:

Un important reprezentant al Vaticanului la Bagdad a fost testat pozitiv pentru coronavirus cu mai puţin de o săptămână înaintea unei vizite istorice a papei Francisc în Irak, relatează duminică DPA, potrivit agerpres.  

Mitja Leskovar, nunţiul apostolic în Irak, se află în carantină, potrivit agenţiei de ştiri Adnkronos, care a citat surse de la Vatican.


Citește și : Preşedintele Armeniei refuză să-l demită pe şeful armatei

La Repubblica a relatat că Leskovar urma să îl însoţească pe papa în vizita sa, care începe vineri, aşa cum ar fi normal pentru o persoană aflată în poziţia sa în timpul unei vizite papale.

Suveranul pontif are planificată o vizită de patru zile în Irak, fiind pentru prima dată când un papă vizitează această ţară.

Papa Francisc urmează să aibă o întrevedere, la Najaf, cu liderul suprem al musulmanilor şiiţi din Irak, Ali al-Sistani, şi o întâlnire ecumenică lângă Ur, un sit menţionat în Biblie.

Citește și : ONG-ul german Sea-Watch a salvat 147 de migranţi în largul coastelor Libiei

Numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în Irak, ceea ce sporeşte temerile privind un alt val de infecţii. Varianta britanică a virusului, mai contagioasă, a fost detectată şi în Irak. Au fost aplicate măsuri sanitare în întreaga ţară, inclusiv o restricţie de circulaţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.