X

Un reprezentant al Vaticanului la Bagdad, testat pozitiv înaintea unei vizite istorice a papei Francisc în Irak

Un important reprezentant al Vaticanului la Bagdad a fost testat pozitiv pentru coronavirus cu mai puţin de o săptămână înaintea unei vizite istorice a papei Francisc în Irak, relatează duminică DPA, potrivit agerpres.  

Mitja Leskovar, nunţiul apostolic în Irak, se află în carantină, potrivit agenţiei de ştiri Adnkronos, care a citat surse de la Vatican.

Citește și : Preşedintele Armeniei refuză să-l demită pe şeful armatei

La Repubblica a relatat că Leskovar urma să îl însoţească pe papa în vizita sa, care începe vineri, aşa cum ar fi normal pentru o persoană aflată în poziţia sa în timpul unei vizite papale.

Suveranul pontif are planificată o vizită de patru zile în Irak, fiind pentru prima dată când un papă vizitează această ţară.

Papa Francisc urmează să aibă o întrevedere, la Najaf, cu liderul suprem al musulmanilor şiiţi din Irak, Ali al-Sistani, şi o întâlnire ecumenică lângă Ur, un sit menţionat în Biblie.

Citește și : ONG-ul german Sea-Watch a salvat 147 de migranţi în largul coastelor Libiei

Numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în Irak, ceea ce sporeşte temerile privind un alt val de infecţii. Varianta britanică a virusului, mai contagioasă, a fost detectată şi în Irak. Au fost aplicate măsuri sanitare în întreaga ţară, inclusiv o restricţie de circulaţie.

Tags: bagdadcoronavirusIrakNajaf
Categorii: Sinteze