X

Un republican proaspăt ales al Congresului american recunoaşte că a minţit în CV dar spune că nu va demisiona

Apelurile la demisie s-au înmulţit marţi împotriva unui republican proaspăt ales al Congresului american, care a recunoscut că a minţit în mare parte în privinţa CV-ului său, relatează AFP, potrivit agerpres.  

George Santos, care le-a răpit democraţilor un loc în statul New York la alegerile din noiembrie, s-a confesat în două interviuri distincte de luni că şi-a “ameliorat CV-ul”.

Citește și : Putin a aprobat acordarea de paşapoarte locuitorilor celor patru regiuni ucrainene anexate ilegal de către Rusia

Viitorul ales a mărturisit că nu a lucrat niciodată pentru prestigioasele bănci Goldman Sachs sau Citigroup şi că nu deţine o diplomă universitară, contrar celor pretinse chiar de el.

Acest fiu al unor imigranţi brazilieni născut în cartierul Queens, din New York, a respins totuşi categoric ideea că va renunţa la mandatul care începe pe 3 ianuarie în Camera Reprezentanţilor, declarând pentru New York Post că “nu este un criminal”.

Aceste minciuni în mai multe puncte din biografia sa au fost dezvăluite de o anchetă a New York Times, publicată la jumătatea lui decembrie.

Mai mulţi membri ai Partidului Democrat au făcut apel la liderul opoziţiei republicane Kevin McCarthy să convoace un vot pentru a-l exclude pe George Santos, dacă acesta nu demisionează singur.

“Comisia de etică a Camerei Reprezentanţilor trebuie să ancheteze asupra modului în care şi-a câştigat banii”, a îndemnat la rândul său Ritchie Torres, un alt ales din New York.

Citește și : Consilier al lui Zelenski: Kremlinul face declaraţii cu privire la negocieri pentru a trage de timp

În statul New York, considerat favorabil democraţilor, s-a produs o basculare a mai multor locuri din Camera Reprezentanţilor către republicani, contribuind la majoritatea lor fragilă în camera inferioară a Congresului. Democraţii au păstrat majoritatea în Senat.

Tags: congresGeorge Santosnew yorkRepublican
Categorii: Știrile zilei