Un responsabil cu educaţia refugiaţilor din Grecia, demis după remarci rasiste despre baschetbalistul Antetokounmpo

Publicat:

Ministrul grec al educaţiei Niki Kerameus a anunţat vineri demiterea unui coordonator responsabil cu educaţia refugiaţilor care a făcut remarci rasiste la adresa baschetbalistului profesionist grec de origine nigeriană Giannis Antetokounmpo, care joacă în NBA, relatează France Presse, potrivit agerpres.

“Condamnăm fără echivoc mesajele cu conţinut rasist şi foarte ofensatoare ale acestui educator. Un astfel de comportament nu are ce căuta în sistemul nostru educativ”, a scris ea pe Twitter.


Citește și : Fostă conducătoare a organizaţiei separatiste basce ETA, condamnată la 122 ani de închisoare

Konstantinos Kalemis, coordonatorul pentru educaţia refugiaţilor în tabăra Malakassa de la nord de Atena, l-a numit pe Twitter pe sportivul de înalt nivel “maimuţă”, înainte de a şterge remarcile.

El a reacţionat la un documentar în care baschetbalistul, născut în Grecia din părinţi nigerieni, denunţa rasismul în societatea greacă.

În acest documentar publicat de site-ul american “Bleacher Report”, MVP (cel mai bun jucător) în sezonul NBA 2018-2019 a declarat că “Grecia este o ţară a albilor, unde viaţa unui om de culoarea pielii mele poate fi dificilă. În mai multe cartiere vă puteţi confrunta cu mult rasism”.

Citește și : Orban: Ungaria ‘a câştigat numai o importantă bătălie, nu şi războiul’ în urma summitului UE

Din 2015, Grecia a permis copiilor de imigranţi să solicite cetăţenia greacă în această ţară care până atunci fusese guvernată de dreptul sângelui.

Dar, potrivit unui raport recent al ONG-ului “Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity”, procedurile administrative rămân greoaie şi prea lungi. “În timp ce în mod normal ar trebui să dureze între 6 luni şi un an, aşteptarea înainte de emiterea deciziei finale poate ajunge până la 4 ani”, potrivit ONG-ului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.