X

Un român a fost arestat pentru TRĂDARE! A dat ruşilor secrete militare NATO

Un român a fost arestat pentru TRĂDARE! A dat ruşilor secrete militare NATO

DIICOT cercetează un cetăţean român care, încă din 2022, a supravegheat obiective militare româneşti sau aparţinând NATO din Tulcea şi a transmis datele Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Potrivit DIICOT, la data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Vezi şi: VIDEO – Un restaurant s-a prăbuşit în Mallorca: Sunt mulţi morţi şi răniţi! – Stiripesurse.md

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Un român a fost arestat pentru TRĂDARE! A dat ruşilor secrete militare NATO

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.A fost sesizată Curtea de Apel București care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și structurilor subordonate.

Un român a fost arestat pentru TRĂDARE! A dat ruşilor secrete militare NATO

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș” .

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Rusia a lansat o nouă ofensivă puternică

Federația Rusă a lansat o campanie de recrutare de spioni și sabotori în Europa! Chestiunile par complicate la prima vedere, însă sunt mult mai simple în realitate: orice om cu un smartphone poate ajuta Moscova în lupta împotriva Occidentului, astfel că serviciile secrete europene sunt vigilente. DETALII AICI!

Tags: arestatarmataNATORomaniarusiatradareTulcea
Externe