X

Un român și o moldoveancă, prinși cum duceau câteva tinere în Germania la prostituție

Un român și o moldoveancă, prinși cum duceau câteva tinere în Germania la prostituție

Ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea unui bărbat din România și a unei femei din Moldova, în timp ce plecau spre Germania cu tinere care urmau să practice prostituția, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Cetățeanul român originar din Vaslui, stabilit în Germania, a fost reținut la volanul mașinii, cu o tânără în calitate de pasager (cu valiza în portbagaj) cu destinația Germania.

Potrivit declarațiilor, bărbatul ar fi recrutat-o în baza comunicării pe rețelele de socializare. Acesta i-ar fi promis suma de 160 euro per persoană deservită sexual în Germania, din care acesteia i-ar fi revenit jumătate, suplimentar cazării și protecției oferite de bănuit.

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, bărbatul cu vârsta de 29 de ani a fost plasat în arest preventiv, pentru 30 de zile, pentru continuarea obiectivă a investigațiilor. În cadrul cercetării penale, acesta și-a recunoscut parțial vinovăția.

Citește și: O nouă serie de sancţiuni occidentale împotriva unor persoane şi entităţi din Belarus

Anterior, a fost reținută și o femeie din Moldova (Bălți) cu vârsta de 37 de ani, în timp ce însoțea două tinere recrutate pentru practicarea prostituției. Aceasta și-a recunoscut și ea vinovăția, iar judecătorul de instrucție i-a impus interdicția să părăsească țara, pe parcursul investigațiilor.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags: germaniaprostitutieromân și o moldoveancă
Social