X

Un rus a fost inculpat în Polonia pentru spionaj

Un cetăţean rus care trăia şi avea afaceri în Polonia de mulţi ani a fost inculpat pentru spionaj în favoarea Rusiei între 2015 şi aprilie 2022, au anunţat joi autorităţile poloneze, potrivit Reuters şi agerpres.

Relaţiile dintre Rusia şi ţările care s-au aflat în trecut în sfera de influenţă sovietică sunt de mult timp tensionate, însă invadarea Ucrainei a crescut suspiciunea în legătură cu intenţiile Moscovei.

Citeşte şi: Un jurnalist a fost împuşcat mortal şi un altul rănit în Florida în timp ce relatau despre o crimă – VIDEO – Black News

Bărbatul a fost reţinut în aprilie în urma unor dovezi conform cărora a colectat informaţii privind capacităţile militare ale armatei poloneze şi ale trupelor NATO şi le-a predat serviciilor secrete ruse.

Punerea sa sub acuzare a fost înaintată vineri la Tribunalului Districtual din Gdansk, a precizat, într-un comunicat, o purtătoare de cuvânt a Procuraturii Districtuale din acest oraş port la Marea Baltică.

“Activitatea de spionaj a suspectului s-a concentrat pe unităţile militare localizate în partea de nord-est a Poloniei, iar ea a cuprins sarcini de recunoaştere a unor elemente importante ale Forţelor Armate Poloneze”, a spus ea.

În plus, au fost dezvăluite o serie de fapte de corupţie comise de acest bărbat în legătură cu autorizaţii vamale pentru unele bunuri.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în estul Tadjikistanului – VIDEO – Black News

El riscă până la zece ani de închisoare.

“Cazul este una dintr-o serie de proceduri privind activităţi în favoarea serviciilor de informaţii ale Rusiei şi Belarusului împotriva Forţelor Armate Poloneze pe care le desfăşoară în prezent procurorii diviziei de afaceri militare”, a adăugat purtătoarea de cuvânt. 

Tags: GdanskNATOPoloniarusiaspionaj
Categorii: Diaspora