Un rus recunoaşte că a fost plătit de SBU să pună o bombă sub maşina unui ofiţer la Moscova

Publicat:

Un rus recunoaşte că a fost plătit de SBU să pună o bombă sub maşina unui ofiţer la Moscova

Agenţia de stat rusă RIA a publicat vineri o înregistrare video în care un cetăţean rus mărturiseşte că a comis atacul cu dispozitiv exploziv în care un ofiţer a fost rănit în maşina sa la Moscova în această săptămână, spunând că a acţionat în contul serviciului de securitate ucrainean SBU, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Cotidianul Kommersant a scris miercuri că un ofiţer al serviciului de informaţii al armatei a fost rănit în explozia unei maşini-capcană în nordul Moscovei. Potrivit altor surse media, bărbatul rănit este un ofiţer obişnuit din cadrul armatei.


Citeşte şi: Astăzi încep Jocurile Olimpice de la Paris – Stiripesurse.md

Ministerul de Interne rus a anunţat miercuri că două persoane au fost rănite în explozie şi că autorităţile au deschis o anchetă.

Un rus recunoaşte că a fost plătit de SBU să pună o bombă sub maşina unui ofiţer la Moscova

Imagini surprinse cu camere de supraveghere au arătat un automobil Toyota Land Cruiser parcat lângă un complex rezidenţial, explodând într-o minge de foc.

Autorităţile turce au anunţat miercuri seara că au arestat un cetăţean rus suspectat de atacul de la Moscova. Suspectul a fost reţinut în oraşul Bodrum, unde venise cu avionul de la Moscova.

Vineri, serviciul federal de securitate rus FSB a emis un comunicat în care afirmă că bărbatul, căruia îi dă şi numele, Evgheni Serebriakov, a fost adus în Rusia şi predat anchetatorilor.

Un rus recunoaşte că a fost plătit de SBU să pună o bombă sub maşina unui ofiţer la Moscova

În înregistrarea publicată de RIA, care a fost editată în unele locuri pentru a elimina anumite referinţe, Serebirakov spune că a fost recrutat de serviciul ucrainean anul trecut şi i s-a cerut să omoare ‘un ofiţer’.

El mai susţine că a strâns componentele necesare pentru a fabrica o bombă artizanală, la cererea persoanei de contact ucrainene, şi a plasat-o sub maşina ofiţerului, al cărui nume nu este precizat.

Serebirakov a mai spus că i s-au promis, în schimb, cetăţenia ucraineană şi o recompensă de 10-20.000 de dolari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Posturile „Next TV” și „Premiera TV” au fost sancționate cu 92 000 de lei, pentru lipsa programelor locale

Posturile „Next TV” și „Premiera TV” au fost sancționate cu 92 000 de lei, pentru lipsa programelor locale Două posturi de televiziune s-au ales cu...

Comisia Europeană avertizează din nou, în mod formal, Guvernul României că ignoră problema deşeurilor

 Comisia Europeană avertizează din nou, în mod formal, Guvernul României că ignoră problema deşeurilor Comisia Europeană avertizează din nou, în mod formal, Guvernul României că...

Acțiuni de informare și prevenire a arderii resturilor vegetale la Soroca

Acțiuni de informare și prevenire a arderii resturilor vegetale la Soroca Inspectoratului pentru Protecția Mediului (IPM) și Planul comun pentru intensificarea măsurilor de prevenire a...

Studiu World Vision România: Copiilor le este teamă să raporteze abuzurile

Studiu World Vision România: Copiilor le este teamă să raporteze abuzurile Copiilor le este teamă să raporteze atunci când sunt victime ale unui abuz, arată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.