X

Un sat din Moldova a rămas cu doar 9 locuitori

Un sat din Moldova a rămas cu doar 9 locuitori

În 20 de ani, populația satului Serghieni din raionul Glodeni, s-a redus de patru ori și numără acum doar nouă oameni. Nu au punct medical sau magazin, dar nu se plâng.

Localnicii spun că consumă ceea ce produc, iar cea mai importantă sursă de venit este laptele, pe care-l duc la punctul de colectare din satul vecin, transmite EuropaLiberă.org.

Citeşte şi: Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a acționat în judecată Ministerul Afacerilor Interne – Stiripesurse.md

Ion Crigan își începe ziua la la ora 05:00, când duce laptele la punctele de colectare din satul vecin, Cuhnești. Laptele este o importanță sursă de venit pentru cei câțiva săteni.

Un sat din Moldova a rămas cu doar 9 locuitori

„Azi am dus 24 de litri. Poate vă puneți întrebarea de ce mă duc cu biciletă. Am și mașină, am și tractor, am și căruță. Știți de ce nu mă duc cu ele? Pentru că fac economie. Laptele îl dau cu 5 lei și 50 de bani, iar litrul de benzină e 25 de lei”, spune Ion Crigan.

Bărbatul s-a mutat în Serghieni acum 33 de ani. Pe atunci în sat locuiau 40 de oameni. Ion Crigan are patru copii, însă nici unul nu a rămas în sat.

Tags: raionul GlodeniSerghieni
Categorii: SocialȘtirile zilei