Un schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina va avea loc curând (Putin)

Publicat:

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi că un schimb de prizonieri între țara sa și Ucraina va avea loc curând, după ce o instanță de la Kiev a decis eliberarea unui bărbat suspectat că ar fi fost implicat în prăbușirea avionului Malaysia Airlines în Ucraina, în 2014, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Ucraina încearcă de mai mult timp să negocieze eliberarea a zeci de prizonieri, inclusiv a celor 24 de marinari reținuți de Rusia în Strâmtoarea Kerci anul trecut. În acest moment nu este clar câți cetățeni ruși sunt reținuți în Ucraina.


Citește și : Parlamentul britanic va fi chemat să se pronunţe luni din nou cu privire la alegeri anticipate

Conflictul dintre Armata ucraineană și forțele susținute de Rusia a dus la moartea a aproximativ 13.000 de persoane în estul Ucrainei din 2014 și până în prezent. Cu toate că un armistițiu semnat în 2015 a dus la încetarea conflictului, unele confruntări de mică amploare încă mai au loc uneori.

Aflat la un forum economic în Extremul Orient rus, Vladimir Putin a declarat că a fost dificilă luarea unei decizii cu privire la ce persoane vor fi eliberate, însă negocierile sunt aproape încheiate.

„Vom încheia discuțiile cu privire la acest schimb și cred că va fi unul de amploare, dar va fi și un pas înainte în vederea normalizării relațiilor”, a spus liderul de la Kremlin.

Declarația lui Putin vine după ce o instanță din Ucraina a decis joi eliberarea lui Volodimir Tsemakh, pe care serviciile ucrainene de securitate l-au identificat ca fiind fostul comandant al forțelor separatiste din estul țării, susținute de Rusia.

Citește și : Putin invită liderii G7 în Rusia dacă doresc să reprimească ţara sa în acest grup

Procurorii olandezi care investighează prăbușirea zborului MH17 au făcut apel la autoritățile de la Kiev să nu îi permită acestuia să călătorească în Rusia.

Aeronava companiei Malaysia Airlines s-a prăbușit în iulie 2014. Toate cele 298 de persoane aflate la bord au fost ucise, 196 dintre acestea fiind cetățeni olandezi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.