Un senator republican cere audieri în Congresul SUA pe tema deciziei lui Trump de a retrage trupele din Siria

Publicat:

Senatorul republican Lindsey Graham a cerut, vineri, organizarea unor audieri în Congresul Statelor Unite pe tema deciziei preşedintelui Donald Trump de retragere a trupelor din Siria şi de reducere a prezenţei militare în Afganistan, potrivit mediafax.

“Este absolut necesar ca în Congres să fie organizate audieri privind decizia de retragere a trupelor din Siria şi posibil din Afganistan, pentru a înţelege implicaţiile asupra siguranţei naţionale. Mai ales acum, trebuie să auzim din partea Pentagonului care este probabilitatea relansării reţelei teroriste Stat Islamic şi care este situaţia aliaţilor kurzi din Siria”, a declarat Lindsey Graham prin Twitter.


Citește și : Berlinul cere Washingtonului mai multă claritate după anunţul demisiei șefului Pentagonului

Lindsey Graham, preşedintele Comisiei Forţelor Armate din Senatul SUA, a catalogat drept “ştiri false” afirmaţiile preşedintelui Donald Trump că organizaţia teroristă Stat Islamic a fost învinsă.

“Pentru cei care afirmă că reţeaua teroristă Stat islamic a fost învinsă în Siria, aceasta este o declaraţie imprecisă. Au fost afectaţi, au pierdut teren. Îi acord preşedintelui tot creditul din lume pentru schimbarea politicilor faţă de combaterea organizaţiei teroriste Stat Islamic, dar nu cred ideea că teroriştii au fost învinşi. (…) A afirma că au fost învinşi este o exagerare, sunt ştiri false”, a spus Graham.

Senatorul republican a avertizat că retragerea trupelor americane din Siria şi diminuarea prezenţei militare în Afganistan ar putea “deschide drumul spre noi atentate precum cele din 11 septembrie 2011”.

Citește și : Letonia dezvăluie o listă explozivă cu foşti agenţi KGB

În replică, Donald Trump a declarat: “Mi-a greu să cred că Lindsey Graham s-ar opune salvării vieţilor militarilor şi economisirii a miliarde de dolari. De ce să luptăm noi pentru inamicul nostru Siria prin menţinerea trupelor şi omorârea membrilor Stat Islamic pentru ei, pentru Rusia, Iran şi pentru alţii? A venit vremea să ne concentrăm pe ţara noastră şi să aducem tinerii înapoi acasă!”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.