Un sens giratoriu din Capitală ar putea fi eliminat

Publicat:

Un sens giratoriu din Capitală ar putea fi eliminat

Sensul giratoriu de la intersecția străzilor Kiev-Alecu Russo-Bogdan Voievod ar putea fi eliminat. Primăria a realizat un studiu în acest sens, dar o decizie finală încă nu a fost luată. Declarații în acest sens au fost făcute de șeful Direcției Municipale Mobilitate Urbană, Vitalie Mihalache, în cadrul unui interviu pentru AGORA.

Citeşte şi: Datoriile consumatorilor faţă de Moldovagaz au crescut cu 50% în 2023 – Stiripesurse.md


„Direcția Mobilitate Urbană dispune de un studiu vis-a-vis de implementarea unei alte soluții de reglementare a circulației rutiere în această intersecție. Acest studiu ne spune că este necesar să fie lichidat acest sens giratoriu și crearea în schimb a unei intersecții semaforizate. Totuși, opinii sunt împărțite, dar studiul ne spune că este nevoie să fie lichidat acest sens giratoriu”, spune Vitalie Mihalache.

Mihalache a precizat că acest studiu nu a fost implementat deocamdată pentru că pe parcurs, în zonă, au apărut două obiective mari: un supermarket și un complex locativ cu un număr mare de locuitori, care creează un flux suplimentar de trafic.

Un sens giratoriu din Capitală ar putea fi eliminat

„Urmează să facem o ajustare a acestui studiu, să recalculăm capacitatea intersecției și, inclusiv, cu ce am putea să îmbunătățim această intersecție. După finalizarea și adaptarea acestui studiu vom lua o decizie definitivă cu privire la această intersecție”.

În anul 2019, Primăria Municipiului Chișinău a realizat un studiu care a demonstrat că în zona respectivă se înregistrează ambuteiaje mari în orele de vârf.

Totodată a fost luat în calcul fluxul de pietoni și locurile amenajate pentru parcare din perimetru, precum și încălcările conducătorilor auto. 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

JO Paris 2024 – Tom Cruise, formaţiile franceze Phoenix şi Air vor participa la ceremonia de închidere

JO Paris 2024 - Tom Cruise, formaţiile franceze Phoenix şi Air vor participa la ceremonia de închidere După ceremonia de deschidere din 26 iulie, care...

Cineastul David Lynch spune că este prea bolnav pentru a mai regiza personal filme

Cineastul David Lynch spune că este prea bolnav pentru a mai regiza personal filme Cineastul David Lynch a declarat că acum este prea bolnav pentru...

SUA: Un acord de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor e mai aproape ca oricând

SUA: Un acord de încetare a focului şi eliberare a ostaticilor e mai aproape ca oricând Un acord între Israel şi Hamas de încetare a...

OMS va trimite peste 1 milion de vaccinuri antipoliomielitice în Gaza

OMS va trimite peste 1 milion de vaccinuri antipoliomielitice în Gaza Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că va trimite peste 1 milion...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.