Un sfert dintre suedezi sunt indecişi înaintea alegerilor legislative

Publicat:

Un sfert dintre alegătorii suedezi sunt indecişi cu doar câteva zile înaintea scrutinului legislativ ce va avea loc duminică, indică un sondaj preelectoral dat publicităţii miercuri, notează dpa, potrivit agerpres.

În jur de 7,4 milioane de suedezi sunt chemaţi să se pronunţe duminică în legătură cu componenţa viitorului parlament.


Citeşte şi: Poliţiştii britanici i-au identificat pe ruşii care l-au otrăvit pe Serghei Skripal

Conform sondajului, o proporţie ceva mai mare dintre votanţii unuia din cele patru partide ale blocului de centru-dreapta sunt indecişi, comparativ cu votanţii stângii.

Acest rezultat corespunde celui din alegerile anterioare, a comentat, pentru cotidianul Svenska Dagbladet, Annika Freden, profesor asociat de ştiinţe politice la Universitatea Karlstad, menţionând că majoritatea alegătorilor indecişi votează în cele din urmă pentru un partid din interiorul aceluiaşi bloc.

Sondajul a fost realizat de Kantar SIFO la comanda publicaţiei amintite, în intervalul 30 august – 2 septembrie, pe un eşantion de 1.400 de persoane.

Citeşte şi: Donald Trump vrea ca toată lumea să pună o presiune maximă pe Iran

Tot miercuri a fost dat publicităţii un sondaj agregat ce arată că un bloc de stânga, incluzându-i pe Social Democraţii premierului Stefan Lofven şi partenerul lor de coaliţie, Partidul Verde, devansează blocul de centru-dreapta în preferinţele electoratului, însă niciunul din ele nu are o majoritate.

Social Democraţii, Partidul Verde şi Partidul de Stânga întrunesc 41,2% din intenţiile de vot, cu aproape trei puncte procentuale mai mult decât blocul de centru-dreapta.

Pentru formaţiunea antiimigraţie Democraţii Suedezi s-au pronunţat 17,7% dintre respondenţi, cu circa cinci procente în plus faţă de rezultatul scrutinului din 2014. Celelalte partide au declarat că nu vor coopera cu Democraţii Suedezi.

Citeşte şi: Un înalt oficial de la Bruxelles plasează România în rândul statelor care vor să distrugă proiectul european

Sondajul agregat a fost realizat între 25 august şi 2 septembrie pentru postul naţional de radio.

Premierul Lofven urmează să se adreseze alegătorilor în cursul zilei de miercuri, la Enkoping, în cadrul unui miting de campanie la care va fi prezent şi şeful guvernului spaniol, socialistul Pedro Sanchez.

Celălalt candidat principal la funcţia de prim-ministru, Ulf Kristersson din Partidul Moderat (conservator), se află în campanie în sudul ţării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.