X

Un sirian acuzat de terorism în Ungaria se declară nevinovat, la deschiderea procesului

Un sirian acuzat de execuţii în masă, acte teroriste şi crime împotriva umanităţii a pledat “nevinovat” miercuri, în deschiderea procesului său la Budapesta, informează MTI, potrivit agerpres.

Potrivit acuzării, Hassan F. a făcut parte din organizaţia teroristă Stat Islamic, fiind liderul unei celule a acestuia care s-a făcut responsabilă de o decapitare publică şi de mai multe execuţii în Siria, în 2015. El ar fi participat personal la decapitarea unui imam în oraşul sirian Al-Sukhna şi la asasinarea altor trei persoane în provincia Homs, între 13 şi 15 mai 2015.

Citește și : Noul președinte al Senatului polonez readuce steagul UE în instituție

Hassan F., care are 27 de ani, a respins toate acuzaţiile ce i-au fost aduse, insistând că SI “a încercat să-l recruteze”, însă el a refuzat şi a decis să meargă mai bine la închisoare.

El a insistat că nu a făcut niciun rău nimănui, niciodată şi că nu se afla în Siria în momentul comiterii faptelor de care a fost acuzat.

Conform anchetei întreprinse în cooperare cu autorităţile malteze, elene şi belgiene, sub coordonarea agenţiei europene de cooperare judiciară Eurojust, unitatea lui Hassan F. ar fi ucis la Al-Sukhna cel puţin 25 de oameni, printre care femei şi copii.

Sirianul se află în Ungaria din decembrie anul trecut, când a fost reţinut pe aeroportul din Budapesta în posesia unor acte de identitate false.

După arestare, a fost condamnat de justiţia ungară pentru trafic de persoane şi alte infracţiuni, care i-au adus interdicţia de şedere în Ungaria. El se afla în aşteptarea expulzării atunci când a fost arestat în martie 2019 într-o tabără de retenţie.

Procesul sirianului continuă vineri, cu audierea martorilor.

Citește și : Un om important din curtea lui Zelenski, ARESTAT pentru corupție

Tags: Al-SukhnabudapestaHomsprocessirianstat islamic
Categorii: Diaspora