Un sobor de preoţi survolează cu o icoană miraculoasă a Sf. Maria zone sinistrate în sudul Rusiei

Publicat:

Un sobor de preoţi survolează cu o icoană miraculoasă a Sf. Maria zone sinistrate în sudul Rusiei

Un mic sobor de preoţi ortodocşi ruşi a participat la o procesiune religioasă, din avion, deasupra zonelor sinistrate de inundaţii masive care devastează sudul Rusiei, şi s-au rugat ca inundaţiile să se oprească, relatează AFP.

Patru preoţi au survolat teritorii inundate în regiunea Kurgan, au spus rugăciuni şi au purtat cu ei o icoană a Sfintei Maria, potrivit unei înregistrări publicată joi de către o biserică locală, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

”Era un zbor planificat al unui avion de tip Antonov 2 (An-2) de monitorizare a revărsărilor de apă, însă servitori de cult s-au alăturat la bord, cu o icoană miraculoasă, unor specialişti în situaţii de urgenţă”, potrivit acestei surse.

Mitropolitul regiunii Kurgan, Daniil, a anunţat că a primit cereri de la mai mulţi locuitori să desfăşoare această procesiune împotriva ”ameninţării inundaţiilor”.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

”Dacă participăm împreună la această rugăciune comună, dacă arătăm căinţă şi milă, vom reduce mult amploarea dezastrului”, a declarat Daniil.

Această susţinere din cer intervine în timp ce preşedintele rus Vladimir Putin nu preconizează, în continuare, să se ducă la faţa locului, în pofida gravităţii catastrofei, care a antrenat mii de evacuări şi proteste faţă de autorităţi locale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La doi ani după decizia Curţii Supreme, avortul se află în centrul confruntării Trump-Biden

La doi ani după decizia Curţii Supreme, avortul se află în centrul confruntării Trump-Biden La doi ani după o hotărâre istorică a Curţii Supreme, avortul...

Șoc pentru pasagerii unui microbuz de rută. Șoferul era mort beat la volan

Șoc pentru pasagerii unui microbuz de rută. Șoferul era mort beat la volan Un șofer de microbuz de rută a fost depistat, pe traseu,...

Franţa îşi menţine sprijinul pentru Ucraina, dar nu va trimite trupe sau rachete cu rază de acţiune lungă

Franţa îşi menţine sprijinul pentru Ucraina, dar nu va trimite trupe sau rachete cu rază de acţiune lungă Liderul extremei drepte franceze, Jordan Bardella, a...

Peste 8,6 mii de copii au fost înscriși în clasa I

Peste 8,6 mii de copii au fost înscriși în clasa I În primele două etape de înscriere a copiilor în clasa I, anul de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.