Un soldat american din Coreea de Sud a fost INFECTAT cu coronavirus

Publicat:

Un soldat american staţionat în Coreea de Sud a fost testat pozitiv pentru Covid-19, devenind primul militar al Statelor Unite cu coronavirus, au anunţat marţi Forţele armate americane din Coreea de Sud (US Forces Korea – USFK), într-un comunicat citat miercuri de DPA, potrivit agerpres.

Soldatul, în vârstă de 23 de ani, este staţionat la Camp Carroll, la aproximativ 20 km nord-vest de oraşul Daegu, şi se află în carantină la locuinţa sa din afara bazei, potrivit USFK.


Citeşte şi: Poliţiştii albi scot mai repede arma decât colegii lor de culoare

Soldatul a fost în tabără în perioada 21-25 februarie şi a vizitat Camp Walker în Daegu pe 24 februarie.

Forţele americane din Coreea de Sud au rămas la un nivel “ridicat” de risc, în coordonare cu Centrul coreean pentru controlul bolilor (KCDC).

Începând de miercuri, 18 militari coreeni au fost depistaţi cu noul coronavirus, a anunţat Ministerul Apărării de la Seul.

Pentru a preveni răspândirea în continuare, ministerul a plasat marţi în carantină în jur de 9.230 de militari la bazele lor.

Citeşte şi: China anunţă cel mai mic bilanţ cotidian al deceselor provocate de coronavirus

Numărul total de cazuri confirmate în ţară a crescut la 1.146, inclusiv 11 decese. Majoritatea cazurilor au fost raportate la Daegu şi Cheongdo în provincia Gyeongsang de Nord.

Numărul cazurilor este cel mai mare din afara Chinei, unde virusul a început să se răspândească în decembrie anul trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor

Femeile din Afganistan vor putea cere azil în UE doar în baza cetățeniei și sexului lor Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis...

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul...

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902 Portul fluvial al celui mai mare oraş brazilian din pădurea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.