Un stat australian EXCLUDE folosirea capcanelor pentru rechini, chiar dacă un surfer a fost SFÂRTECAT recent – VIDEO

Publicat:

Guvernul din Western Australia a exclus luni utilizarea unei capcane speciale pentru capturarea rechinului responsabil de atacul fatal produs recent de-a lungul coastei sudice a statului, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Un surfer în vârstă de 52 de ani, Andrew Sharpe, a fost atacat vineri în zona plajei Kelps Beds din Esperance – acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de incidente din regiune, preferată de exemplarele de rechin alb în perioada de împerechere.


Citește și: Turcia retrimite o navă de explorare în Mediterana de Est

Comunitatea din Esperance şi grupuri locale au făcut apel pentru adoptarea unor măsuri în vederea sporirii siguranţei în zonă, printre acestea numărându-se instalarea unor capcane dotate cu momeli pentru prinderea şi uciderea rechinilor.

”Guvernul nu susţine sacrificarea rechinilor sau alte acţiuni letale luate împotriva acestora”, a declarat luni reporterilor ministrul pentru Pescuit, Peter Tinley, după o şedinţă în comunitate.

Tinley a precizat că Guvernul a alocat 37 de milioane de dolari astralieni (27 de milioane de dolari) pentru măsuri alternative contra rechinilor şi cel mai probabil va pune bazele unor zone sigure pentru înotat, înconjurate cu plase.

Martorii au declarat că Sharpe a fost muşcat de picior de un rechin de patru metri lungime şi a fost tras în adâncuri, au relatat media locale.

Doar placa lui de surfing – cu urme de muşcături de rechin – şi câteva bucăţi din costumul său au fost fost recuperate în urma atacului.

Căutările lui Sharpe au fost anulate duminică după-amiază după trei zile şi au fost transmise condoleanţe membrilor familiei.

Citește și: Masca devine OBLIGATORIE în toate spațiile publice din Slovacia

Într-o comunicat, familia lui Sharpe a declarat că el iubea oceanul şi era conştient de riscuri. ”Şi noi cunoşteam riscurile”, au adăugat membrii familiei surferului.

O adolescentă în vârstă de 17 ani a fost atacată de un rechin în urmă cu trei ani în aceeaşi zonă. De asemenea, în 2014, un tânăr de 23 de ani a rămas fără un braţ şi o parte din cealaltă mână după ce a fost muşcat de un rechin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții Premierul Dorin Recean a dezmințit falsurile răspândite ,,tot mai...

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu Aleșii poporului au adoptat astăzi în două lecturi un proiect de lege care prevede licențierea...

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii ‘Interesul Național’

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii 'Interesul Național' Oamenii legii au confiscat listele de semnături colectate de PSRM...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.