X

Un stejar de 600 de ani stă de veghe în Cernăuți

Un stejar de 600 de ani stă de veghe de în Cernăuți

În localitatea Colincăuți din regiunea Cernăuți, Ucraina, se găsește un stejar cu o vechime de peste 600 de ani, care este considerat unul dintre cei mai bătrâni arbori din ținut.

Acest impresionant arbore, cu o înălțime de 22 de metri și o circumferință a trunchiului de aproximativ 10 metri, a fost inclus în registrul „Arborilor străvechi ai Ucrainei”, transmite Bucpress.eu.

Potrivit localnicilor, acolo unde se înalță acum acest stejar, odinioară exista o alee care a fost transformată într-o pădure seculară, prin intervenția naturii.

Citeşte şi: O mașină a izbit în plin poarta Ambasadei Rusiei din Chișinău/ UPDATE – Stiripesurse.md

Cu o coroană impresionantă de 24 de metri în diametru, arborele a reușit să supraviețuiască timp de mai multe secole.

Se estimează că stejarul datează cel mai probabil din timpul domniei lui Alexandru cel Bun. De-a lungul timpului, arborele a fost martor la mai multe momente importante ale istoriei ținutului, precum bătăliile de la Hotin sau luptele din Primul Război Mondial.

Cu toate acestea, în ciuda longevității sale, stejarul nu a scăpat de amenințări. În 2018, în timpul unei puternice furtuni, a fost lovit de un fulger, provocând o zgârietură adâncă pe coaja trunchiului.

Tags: Alexandru cel BuncernautiColincăuțistejarucraina
Categorii: ExterneSocial