X

Un străin a fost confundat în Japonia timp de şase luni

Un străin a fost confundat în Japonia timp de şase luni

Un rezident străin din Japonia a trăit sub o identitate falsă timp de şase luni fără să ştie, până când autorităţile locale au descoperit că fusese confundat cu un omonim care împărtăşea cu el şi alte asemănări tulburătoare, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

În noiembrie, un bărbat de circa 20 de ani s-a prezentat la primăria din Tokushima (vestul Japoniei) pentru a-şi înregistra statutul de rezident, a povestit marţi pentru AFP un agent municipal.

Citeşte şi: Dreapta americană îl atacă pe Anthony Fauci în Congres pentru pandemia de COVID-19 – Stiripesurse.md

Acolo însă i s-a atribuit identitatea unui alt bărbat care nu doar că avea acelaşi nume ca şi el, ci avea şi aceeaşi naţionalitate şi aceeaşi zi de naştere.

Un străin a fost confundat în Japonia timp de şase luni

În timp ce căuta într-o bază de date la nivel naţional, personalul primăriei a remarcat că o persoană cu aceste elemente de identitate era deja înregistrată într-un alt oraş din ţară.

Însă, după ce a comunicat cu tânărul, care vorbea doar o japoneză stricată, personalul a crezut că acesta se mută şi a legat dosarul său de cel al omonimului său.

Abia luna trecută a fost descoperită eroarea de către serviciul japonez de pensii, care a notificat primăria din Tokushima pentru a rectifica situaţia.

Cealaltă persoană părăsise deja Japonia, ceea ce explică de ce confuzia făcută de administraţie a durat atât de mult timp, a indicat agentul municipal intervievat de AFP.

Tags: JaponiaTokushima
Externe