Un studiu Oxford arată că vaccinul AstraZeneca este eficient împotriva variantei braziliene

Publicat:

Datele preliminare dintr-un studiu efectuat la Universitatea din Oxford indică faptul că vaccinul COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca PLC este eficient împotriva variantei braziliene (P1), a declarat pentru Reuters o sursă care cunoaște studiul, informează mediafax.

Datele indică faptul că vaccinul nu va trebui modificat pentru a proteja împotriva variantei despre care se crede că ar fi provenit din orașul amazonian Manaus, a declarat sursa, care a solicitat să rămână anonimă pentru că rezultatele nu au fost încă făcute publice.


Citește și : Praga şi Ministerul Muncii din Cehia au fost atacate cibernetic

Sursa nu a precizat eficacitatea exactă a vaccinului împotriva variantei P1, spunânc că rezultatele complete ale studiului ar trebui să fie publicate în curând, posibil în martie.

Rezultate timpurii au indicat că vaccinul AstraZeneca a fost mai puțin eficient împotriva variantei sud-africane, care este similară cu P1. Africa de Sud a întrerupt ulterior utilizarea vaccinului în țară.

Brazilia se confruntă în prezent cu un al doilea val, brutal și de lungă durată, al coronavirusului, atingând miercuri un record de 1.910 decese.

Varianta P1 se numără printre factorii pe care epidemiologii cred că contribuie la o creștere a cazurilor și a deceselor, iar comunitatea științifică s-a arătat îngrjorată în privința rezistenței variantei la vaccinuri.

Citește și : Ţara ‘ARDE’ şi regina ADOPTĂ doi câini de rasă: ‘Ei NU FUG în America să dea interviuri!’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.