Un suedez a fost inculpat pentru terorism pentru că a vrut să o ucidă pe lidera unui partid politic

Publicat:

Un suedez a fost inculpat marţi pentru ”terorism” după moartea în luna iulie a unui cunoscut psihiatru şi pentru ”pregătirea unei crime teroriste” pentru uciderea liderei unui partid politic, informează AFP, potrivit agerpres.

Theodor Engström, în vârstă de 33 de ani, a fost arestat la scurt timp după ce o înjunghiase pe psihiatra Ing-Marie Wieselgren (64 fde ani), care era coordonatoare în cadrul Asociaţiei suedeze a autorităţilor locale şi a regiunilor.


Citește și : Kremlinul susţine că NU e nevoie de un decret semnat de Putin pentru a opri mobilizarea

După arestarea lui Engström, poliţia a găsit indicii conform cărora el avea intenţia de a o asasina pe lidera Partidului de Centru, Annie Lööf, care se afla în apropierea locului atacului.

Crima a fost comisă în plină zi la Visby, pe insula Gotland, în timpul Almedalen, o săptămână a universităţii de vară politice extrem de urmărită în Suedia, reunind elita politică a ţării.

Moartea psihiatrei Ing-Marie Wieselgren a fost considerată act ”terorist” ca urmare a faptului că ar fi putut ”cauza un prejudiciu grav Suediei” şi fusese planificat pentru ”a suscita o teamă gravă în sânul populaţiei sau al unei părţi a populaţiei”, conform actului de acuzare, citat de AFP.

Potrivit documentului, Theodor Engström achiziţionase cu câteva săptămâni înainte un cuţit cu dublu tăiş, două săbii şi un arc cu săgeţi”.

De asemenea, el deţinea informaţii detaliate despre proiectele şi deplasările celor două femei în timpul săptămânii Almedalen.

Conform media suedeze, Engström avea legături cu NMR, o grupare neonazistă nordică.

Citește și : Erdogan va discuta cu Putin şi Zelenski despre exportul cerealelor ucrainene

Annie Lööf, opozantă ferventă a partidului anti-imigraţie Democraţii Suedezi, este de mult timp o ţintă a grupărilor de extremă dreapta.

Procesul ar urma să înceapă pe 8 noiembrie şi să dureze două săptămâni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.