X

Un suedez căutat pentru omucidere şi viol în Norvegia a fost arestat în oraşul francez Dijon

Un suedez în vârstă de 20 de ani, căutat pentru o crimă comisă pe 15 octombrie la Oslo, a fost arestat marţi în oraşul francez Dijon, unde justiţia va trebui să se pronunţe asupra extrădării sale către Norvegia, transmite miercuri AFP, potrivit Agerpres.

Arestarea lui Makaveli Linden a avut loc marţi, în jurul orei locale 16:30 (14:30 GMT) în gara din Dijon, în timp ce călătorea cu un tren plecat de la Châlons-en-Champagne, a precizat Olivier Dupas, director adjunct al poliţiei judiciare din Dijon, confirmând astfel o informaţie a cotidianului regional Bien Public.

Citește și : Mohammed bin Salman: Toţi criminalii responsabili de asasinarea jurnalistului Khashoggi vor fi aduşi în faţa justiţiei

Suspectul era căutat pentru omucidere şi viol prin intermediul diferitelor canale de cooperare europene şi internaţionale – Eurojust, Europol şi Interpol – pe baza unui mandat emis de justiţia norvegiană, în urma a ceea ce ar putea fi un jaf care a degenerat.

Suedezul a fost prezentat la începutul după-amiezii Parchetului general din Dijon, care l-a informat cu privire la cererea de extrădare emisă de autorităţile norvegiene.

Autorităţile norvegiene au la dispoziţie 40 de zile pentru a transmite dosarul către jurisdicţia franceză în vederea continuării procedurii, o extrădare clasică, întrucât mandatul de arestare european nu se aplică Norvegiei.

Citește și : Mohammed bin Salman: Toţi criminalii responsabili de asasinarea jurnalistului Khashoggi vor fi aduşi în faţa justiţiei

Tags: Châlons-en-ChampagnecrimaDijonNorvegiaOslosuedez
Categorii: Diaspora