Un supraviețuitor al Holocaustului, ucis în timpul unui bombardament rusesc asupra unui bloc din Harkov

Publicat:

Un supraviețuitor al Holocaustului, în vârstă de 96 de ani, a fost ucis în bombardamentul rusesc asupra unui bloc de apartamente, informează mediafax.

Un bărbat în vârstă de 96 de ani, care a supraviețuit mai multor lagăre de concentrare naziste, a fost ucis în Harkov.


Citește și : Israelul încearcă să aducă pacea în Ucraina: ‘Mai e un drum lung de parcurs’

Boris Romanchenko a fost ucis când o bombă a lovit blocul de apartamente în care locuia, anunță Fundația pentru memoriale din Buchenwald și Mittelbau-Dora.

„Cu groază anunțăm moartea violentă a lui Boris Romanchenko în războiul din Ucraina”, se arată într-un comunicat citat de Sky News.

Fostul prizonier de la Buchenwald și vicepreședinte al Comitetului Internațional Buchenwald-Dora și Comandamente pentru Ucraina (IKBD) a murit vineri la Harkov.

„O bombă a lovit clădirea cu mai multe etaje în care locuia. Apartamentul său a ars”, se arată în informația care nu a fost verificată și din alte surse.

Citește și : Cum se vede din Israel radiografia conflictului prin interpuşi cu Iranul şi resuscitarea acordului nuclear

În comunicat se precizează că Romachenko a supraviețuit captivității în lagărele de concentrare Buchenwald, Mittelbau-Dora și Bergen Belsen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 10.000 de proceduri judiciare, deschise în Rusia pentru ‘discreditarea’ armatei după martie 2022

Peste 10.000 de proceduri judiciare, deschise în Rusia pentru 'discreditarea' armatei după martie 2022 Peste 10.000 de proceduri judiciare au fost deschise în Rusia pentru...

Doi morți în urma atacului rusesc cu o drone în regiunea Harkov

Doi morți în urma atacului rusesc cu o drone în regiunea Harkov Două persoane au fost ucise, miercuri, după ce dronele rusești au atacat un...

Rusia întrerupe negocierile de pace cu Ucraina, din cauza incursiunii din Kursk

Rusia întrerupe negocierile de pace cu Ucraina, din cauza incursiunii din Kursk Rusia a decis să suspende negocieri de pace cu Ucraina, din cauza incursiunii...

VIDEO – Cum au fost păcăliți soldații ucraineni să cumpere mașini și drone care nu existau

VIDEO - Cum au fost păcăliți soldații ucraineni să cumpere mașini și drone care nu existau Opt escroci ucraineni, coordonați de un rus, au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.