X

Un surfer australian a fost împușcat mortal în Noua Zeelandă

Un turist australian în vârstă de 33 de ani a fost împuşcat mortal vineri dimineaţă de un bărbat care a încercat să fure rulota în care acesta dormea, în apropierea uneia dintre cele mai populare destinaţii de surfing din Noua Zeelandă, informează DPA, potrivit agerpres.

O anchetă de omucidere a fost deschisă după descoperirea corpului turistului, în jurul orei locale 8.00 a.m. [joi 20.00 GMT] la Gordonton, un oraş aflat la 100 de kilometri sud de Auckland, a declarat poliţia din Noua Zeelandă într-o declaraţie.

Citește și: Coreea de Nord a tras în mare alte ‘proiectile neidentificate’ și respinge orice negociere cu Seulul

Poliţiştii au precizat că au fost chemaţi în mica localitate de surfing Raglan, de pe coasta de vest a Insulei de Nord, la ora 3:20 dimineaţa, după ce un bărbat a spart fereastra rulotei în care dormeau victima şi o femeie.

Femeia, de origine canadiană, a reuşit să fugă după ce infractorul a tras o serie de focuri asupra vehiculului, rănind bărbatul.

Atacatorul a fugit apoi cu vehiculul, cu australianul rănit înăuntru.

Citește și: Norvegia NU mai finanțează blocarea defrișărilor din Brazilia

În cele din urmă, poliţia a localizat rulota în Gordonton, la aproape o oră de condus, şi a găsit corpul victimei în interiorul acesteia.

Atacatorul nu a fost încă prins.

Potrivit poliţiei, agresorul nu şi-ar fi cunoscut anterior victima.

Tags: AucklandaustraliaGordontonNoua ZeelandaRaglanrulotasurfingturisttursit
Categorii: Știrile zilei