X

Un suspect dintr-un dosar de contrabandă, reținut pentru amenințare și violență asupra unui funcționar public

Un suspect dintr-un dosar de contrabandă, reținut pentru amenințare și violență asupra unui funcționar public

Un conațional, care este acuzat de amenințare sau violență asupra unui funcționar public, a fost reținut ca urmare a unor măsuri speciale desfășurate în cadrul unei cauze penale. Acțiunile au fost coordonate de Secția Investigații Criminalitate Transfrontalieră a DR Nord a IGPF, sub conducerea Procuraturii raionului Briceni.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că în data de 1 august 2024, figuranții într-un dosar penal vor intenționa să aducă ilegal țigări din Ucraina în Moldova, prin zona verde, pe direcția de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Larga.

Citește și: Accident grav în Chișinău, soldat cu șapte persoane rănite. Un microbuz s-a răsturnat

În aceeași zi, în jurul orei 20:00, echipa de investigații a observat un automobil suspect, marca Audi 100, în pădurea din zona de frontieră. Șoferul, realizând că este urmărit, a încercat să oprească mașina de serviciu a Poliției de Frontieră, model Toyota HILUX, provocând un accident care a deteriorat vehiculul și a blocat activitatea angajaților. După incident, șoferul a fugit, lovindu-se cu mașina într-un copac și abandonând-o.

În data de 8 august 2024, ca urmare a valorificării informațiilor acumulate, suspectul a fost reținut acasă, în satul Larga, raionul Briceni. Acesta este acuzat de comiterea infracțiunii de ameninţare sau violenţă săvârșită asupra unei persoane cu funcție  de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească și riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate de la 4 la 8 ani.

Investigațiile sunt în curs de desfășurare, iar suspectul este considerat nevinovat până când vinovăția sa va fi stabilită printr-o sentință definitivă a instanței.

https://youtu.be/6hvjE5G20Ro
Tags: contrabandafuncționar publicviolenta
Social