Un suspect palestinian, arestat după ce un israelian a fost înjunghiat mortal lângă Tel Aviv

Publicat:

Un israelian a fost înjunghiat mortal miercuri, într-un oraş din centrul Israelului, lângă Tel Aviv, a anunţat poliţia locală, care a arestat un suspect palestinian şi a lansat o anchetă pentru terorism, informează AFP, scrie agerpres.

“Un bărbat a decedat la spital după ce a fost înjunghiat de un suspect palestinian care a fost arestat la faţa locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld, precizând că bărbatul arestat este originar din Nablus, în Cisiordania ocupată, şi obţinuse un permis de lucru în Israel.


Citește și : Mii de persoane au primit rezultate greşite la teste pentru COVID-19 în Suedia

 

Suspectul, în vârstă de 46 de ani, a fost prins având asupra lui un cuţit mare de bucătărie, la scurt timp după incident, survenit în Peta Tikva, la ieşirea din Tel Aviv, a subliniat poliţia care, în acest stadiu al anchetei, consideră incidentul drept “atac terorist”.

Israelul şi Cisiordania au fost, începând din octombrie 2015 şi vreme de luni de zile, scena unor atacuri anti-israeliene comise cel mai adesea cu cuţit de către tineri palestinieni izolaţi, însă uneori cu maşină-capcană şi foarte rar cu armă de foc.

De atunci, violenţele au diminuat în intensitate, dar persistă de o manieră sporadică.

Pe 17 august, un palestinian a rănit un poliţist, înjunghiindu-l în abdomen, înainte de a fi doborât de forţele de ordine israeliene. Atacul a avut loc în centrul Oraşului Vechi al Ierusalimului, situat în partea orientală a Oraşului Sfânt ocupată şi anexată de Israel în 1967.

Citește și : Melania Trump cere încă patru ani pentru ‘Donald’: ‘Nu doar vorbeşte, el obţine rezultate!’

Palestinianul Iyad Hallak, un autist în vârstă de circa 30 de ani, fusese ucis aici în luna mai de poliţia israeliană care îl credea înarmat, ceea ce a provocat un val de furie. Sute de israelieni au manifestat lângă cartierul general al poliţiei din Ierusalim şi palestinieni au organizat o lungă procesiune pentru a protesta împotriva uciderii lui Iyad Hallak, denunţată de întreaga clasă politică locală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.