X

Un tablou recent descoperit al pictorului flamand Pieter Brueghel cel Tânăr, scos la licitaţie la Paris

Un tablou recent descoperit al pictorului flamand din secolul al XVII-lea Pieter Brueghel cel Tânăr, aflat ani de zile în casa unei familii, va fi scos la licitaţie marţi la Paris, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Tabloul “L’Avocat du village”, cu o valoare estimată între 600.000 şi 800.000 de euro, este una dintre cele mai mari lucrări ale lui Brueghel, măsurând 112 cm înălţime şi 184 cm lăţime.

Citeşte şi: Fostul preşedinte taiwanez face o vizită în China: ‘Suntem chinezi cu toţii!’ – Black News

Pictura era necunoscută până recent în lumea artei în condiţiile în care ultima generaţie a familiei în care s-a aflat încă din anii 1900 credea că este un fals.

Experţii estimează că tabloul a fost pictat între 1615 şi 1617.

Familia, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a apelat la Malo de Lussac de la casa de licitaţii Daguerre Val de Loire pentru a estima valoarea locuinţei lor, însă în schimb a descoperit o capodoperă.

“Am găsit acest tablou (în casă), în spatele unei uşi”, a declarat Malo de Lussac pentru Reuters, numind-o una dintre cele mai mari surprize din cariera lui.

“Am început să evaluez camera şi când m-am întors, am văzut acest tablou. A fost o surpriză extraordinară pentru mine”, a mai spus el.

De Lussac a declarat că, în opinia sa, opera de artă a fost cumpărată ca fiind autentică, însă de-a lungul mai multor generaţii şi-a pierdut complet autenticitatea în cadrul familiei.

Citeşte şi: Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina – Black News

“Şi asta este incredibil. Le dăm înapoi această autenticitate spunând ‘de fapt această operă de artă este originalul’ “, a mai spus el.

Brueghel cel Tânăr, fiul pictorului Brueghel cel Bătrân care a murit pe când acesta avea doar cinci ani, nu a folosit una dintre compoziţiile tatălui său pentru a realiza acest tablou, aşa cum făcea de obicei, ci s-a întors la tema populară a avocatului satului. 

Tags: Brueghel cel BătrânBrueghel cel TânărfrantalicitatieparisPieter Brueghel cel Tânăr
Categorii: Știrile zilei