X

Un tânăr ar fi sechestrat și lăsat fără bani și bunuri patru cetățeni Sirieni

Un tânăr ar fi sechestrat și lăsat fără bani și bunuri patru cetățeni Sirieni

Un tânăr de 29 de ani din Tiraspol a fost condamnat la 8 ani de pușcărie, fiind acuzat de tâlhărie. Sentința a fost emisă de magistrații Judecătoriei Căușeni, scrie echipa.md.

Acesta, împreună cu alți trei indivizi ar fi sechestrat și lăsat fără bani și bunuri patru cetățeni Sirieni. Potrivit acuzațiilor formulate de procurori, totul a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie 2023. Victimele, trei bărbați și o femeie, care au venit în Moldova pentru a înființa o întreprindere comercială și de a exporta fructe în țările Arabe, ar fi făcut cunoștință cu bănuiții pe internet, sub pretextul prezentării unui depozit de mere.

Citește și Atenție! Frauda online – smishing, continuă să facă victime.

Astfel, în data de 21 ianuarie, victimele fără a bănui ceva s-au întâlnit cu unul dintre inculpați în Chișinău și au acceptat să urce în mașina lui, pentru a fi transportați la acel depozit. În realitate, victimele au fost duse într-o pădure din satul Chițcani din raionul Căușeni.

Acolo s-au alăturat și ceilalți 3 complici, care au maltratat cetățenii sirieni, i-au amenințat cu o armă și i-au  deposedat de telefoanele mobile, actele personale,  dar și banii pe care-i aveau asupra lor, cauzându-le un prejudiciu total de circa 100.000 de lei.

Apoi, au fost urcate în același automobil și aruncate din mers, pe carosabil. Pe toată durata anchetei, inculpatul în vârstă de 29 de ani a pledat nevinovat.

Procurorii menționează că un alt individ implicat în acest caz a fost condamnat anterior la 5 ani și 8 luni de închisoare, iar ceilalți 2 complici sunt în prezent anunțați în căutare.

Tags: lăsat fără bunurisechestratUn tânăr
Categorii: SocialȘtirile zilei