Un tânăr din Kenya s-a deghizat în femeie pentru a concura în turneul feminin de șah din țara sa

Publicat:

Un jucător kenyan de șah, în vârstă de 25 de ani, s-a deghizat în femeie pentru a concura în turneul feminin de șah din țara sa. Îmbrăcat din cap până în picioare într-o burka și purtând ochelari de vedere, Stanley Omondi s-a înregistrat ca Millicent Awour, informează mediafax.

Mișcarea îndrăzneață a lui Omondi a fost demascată, însă, organizatorii devenind suspicioși în urma succesului înregistrat de jucătorul necunoscut.


Citește și : Eva Kaili urmează să fie mutată în arest la domiciliu

În apărarea sa, Stanley Omondi a scris ulterior, într-o scrisoare de scuze citată de BBC, că avea „nevoi financiare”. De asemenea, el a mai spus că era „gata să accepte toate consecințele”.

Președintele șahului din Kenya, Bernard Wanjala, a declarat că, deși este posibil să primească o interdicție de „câțiva ani”, Stanley Omondi nu va fi exclus din șah pentru totdeauna.

„Nu am avut nicio suspiciune la început, pentru că purtarea unui hijab este normală”, a declarat Wanjala, pentru BBC Sport Africa. „Dar, pe parcurs, am observat că a câștigat împotriva unor jucători foarte puternici… și e puțin probabil ca o persoană nouă care nu a jucat niciodată un turneu să fie foarte puternică”.

Încălțămintea sa și faptul că Omondi nu a vorbit au adăugat îngrijorări.

„Unul dintre semnalele de alarmă pe care le-am observat, de asemenea, a fost încălțămintea, purta pantofi mai degrabă masculini, decât feminini”, a mai spus Wanjala.

„Am observat, de asemenea, că nu vorbea, chiar și atunci când a venit să își ridice plăcuța, nu putea vorbi, în mod normal, când joci, vorbești cu adversarul… pentru că jocul de șah nu este un război, ci o prietenie”.

În ciuda rezervelor lor, oficialii i-au permis să continue, de teamă că ar putea fi acuzați de profilare din cauza ținutei religioase și l-au expulzat abia în runda a patra.

„Când a avansat, după ce a câștigat un meci foarte puternic și l-am chemat, nu a fost surprins”, a povestit Wanjala.

„El a recunoscut că, într-adevăr, este un bărbat. Regretă ceea ce s-a întâmplat, și-a cerut scuze și a spus că a făcut asta doar pentru că a avut dificultăți financiare și s-a gândit că poate câștigarea titlului îl va ajuta să treacă peste ele”.

Kenya Open, care a avut loc săptămâna trecută, este o competiție anuală care are loc în capitala Kenyei, Nairobi. Ediția din acest an a atras peste 400 de jucători din 22 de țări. Nouăzeci și nouă s-au înscris la categoria feminină, unde câștigătoarea urma să ia acasă peste 3.000 de dolari.

Omondi este un jucător de șah cunoscut, dar Wanjala crede că tânărul a crezut că șansele sale vor fi mai mari la categoria feminină, având în vedere nivelul mai ridicat de joc din partea masculină a turneului.

În timp ce federația de șah din Kenya s-a mai confruntat cu cazuri de înșelăciune pe criterii de vârstă, acest tip de fraudă este o premieră de acest gen.

Citește și : Blinken a sosit în Vietnam, în plină tensiune cu China

Cazul a fost înaintat comitetului disciplinar al organismului, care ar trebui să ia o decizie în următoarele două zile.

„Este un caz extrem, verdictul poate include o interdicție. Exclud o interdicție pe viață, dar ar putea primi o interdicție de mai mulți ani de a juca șah”, a explicat Wanjala.

Cazul va fi, de asemenea, înaintat federației internaționale, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Relația dintre Vadim Krasikov și Vladimir Putin: ‘Federația Rusă nu mă va lăsa să putrezesc în închisoare’

Relația dintre Vadim Krasikov și Vladimir Putin: 'Federația Rusă nu mă va lăsa să putrezesc în închisoare' Președintele rus Vladimir Putin a cerut personal întoarcerea...

Avocatul familiei lui Mihai, lovit mortal de primarul de Boldurești: Se folosesc șiretlicuri juridice, pentru a-l scoate din arest

Avocatul familiei lui Mihai, lovit mortal de primarul de Boldurești: Se folosesc șiretlicuri juridice, pentru a-l scoate din arest Avocatul familiei lui Mihai, copilul de...

Numărul cazurilor de hepatită virală, în creștere. Ce spun specialiștii

Numărul cazurilor de hepatită virală, în creștere. Ce spun specialiștii Autoritățile sanitare din Republica Moldova trag un semnal de alarmă si anunță că numărul cazurilor...

SUA și Franța fac apel la ‘cea mai mare reţinere’ în Orientul Apropiat şi Mijlociu

SUA și Franța fac apel la 'cea mai mare reţinere' în Orientul Apropiat şi Mijlociu Şefii diplomaţiilor franceză şi americană, Stephane Sejourne şi respectiv Antony...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.