Un tânăr din Moscova, amendat pentru că şi-a vopsit părul în culorile drapelului ucrainean

Publicat:

Un tânăr din Moscova, amendat pentru că şi-a vopsit părul în culorile drapelului ucrainean

Un tânăr din Moscova, care avea părul vopsit în mai multe culori, printre care galben şi albastru – culorile drapelului ucrainean – a fost amendat de un tribunal local cu 50.000 de ruble (553 de dolari) pentru “discreditarea” armatei ruse, a relatat luni publicaţia independentă Mediazona, potrivit Reuters.

Fotografii cu Stanislav Netesov postate online îl arată pe tânărul de 25 de ani tuns scurt, având părul vopsit în albastru, verde şi galben. Albastrul şi galbenul sunt culorile steagului ucrainean, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Peste 20.000 de ruşi au fost reţinuţi pentru poziţia lor antirăzboi de la începutul invaziei pe scară largă a Moscovei în Ucraina în februarie 2022, iar peste 900 de persoane au fost acuzate de infracţiuni penale.

Netesov a fost găsit vinovat de discreditarea forţelor armate la 3 mai, se arată într-un anunţ online al instanţei, deşi nu se specifică vreo amendă.

La tribunal, Netesov a negat că şi-ar fi vopsit părul în culorile respective gândind o formă de protest, afirmând că nu susţine nici Ucraina şi nici armata rusă, relatează Mediazona. El a spus că îşi vopseşte părul în culori aprinse de ani de zile.

Reuters nu l-a putut contacta pe tânărul din Moscova pentru comentarii.

Cazul împotriva moscovitului a început la sfârşitul lunii aprilie, când a fost atacat de persoane necunoscute în timp ce se întorcea acasă de la serviciu, noaptea târziu.

Agresorii i-au furat telefonul mobil şi i-au rupt un dinte, a declarat Netesov grupului rus pentru drepturile omului OVD-Info, care îi ajută pe cei urmăriţi pentru că se opun războiului.

Când a mers la poliţie pentru a depune o plângere pentru agresiune, ofiţerii i-au observat părul şi l-au acuzat în baza statutului de “discreditare a armatei”, relatează Mediazona.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

“Propaganda vizuală exprimă în mod clar o atitudine negativă faţă de forţele armate ale Federaţiei Ruse”, se arată în raportul poliţiei, citat de Mediazona.

De asemenea, ofiţerii i-au înmânat lui Netesov o citaţie pentru a se prezenta la un birou de înrolare în armată. După ce le-a dezvăluit că este transsexual, citaţia i-a fost anulată, potrivit Mediazona.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.