X

Un tânăr fără adăpost a compărut în faţa justiţiei în legătură cu atacul de vineri de la moscheea centrală

Un tânăr fără adăpost a compărut sâmbătă în faţa tribunalului la Londra pentru atacul cu cuţitul produs vineri la moscheea centrală din capitala britanică, în urma căruia muezinul moscheei (preotul musulman care conduce rugăciunea) a fost rănit, informează AFP şi Press Association, scrie agerpres.

Suspectul, Daniel Horton, în vârstă de 29 de ani, a fost inculpat vineri seara, iar fapta comisă nu este considerată a fi fost de natură teroristă, a precizat într-un comunicat Scotland Yard. Tribunalul Westminster a decis sâmbătă menţinerea sa în detenţie până la următoarea audiere, în martie.

Citește și : Teroriştii ‘sunt în general bărbaţi de confesiune musulmană’ (CEO-ul Ryanair)

Victima atacului, Raafat Maglad, a ieşit vineri din spital şi a declarat presei că îl iartă pe agresor. Potrivit unui martor, suspectul este un obişnuit al moscheei, pe care o frecventa de cel puţin şase luni.

Atacatorul a fost reţinut de credincioşi până să vină poliţia şi să-l aresteze, a explicat moscheea într-un comunicat pe site-ul său de internet.

Premierul Boris Johnson s-a declarat pe Twitter “profund întristat” de acest atac, iar primarul Londrei, Sadiq Khan, care este de confesiune musulmană, a transmis la rândul său că este “profund preocupat” de incident şi a anunţat patrule de poliţie suplimentare în cartierul în care a avut loc acesta.

Citește și : Macron cere un summit cu Germania, Rusia şi Turcia privind situaţia din Siria

Tags: cutitDaniel HortonlondramusulmanScotland Yard
Categorii: Diaspora