X

Un tânăr migrant s-a înecat în Canalul Mânecii

Un tânăr migrant a murit vineri încercând să traverseze Canalul Mânecii între Franţa şi Anglia împreună cu alţi aproximativ treizeci de migranţi ilegali care au fost salvaţi în largul Berck (nordul Franţei), au anunţat autorităţile locale, citate de France Presse, potrivit agerpres.

Victima, un bărbat în vârstă de circa douăzeci de ani, este a priori cetăţean sudanez, a precizat parchetul din Boulogne-sur-Mer, care a început urmărirea penală in rem pentru omucidere involuntară.

Citeşte şi: Marea Britanie este ‘mai aproape de sfârșitul pandemiei de Covid decât orice țară din emisfera nordică’ – Black News

Acesta este primul deces al unui migrant în Canalul Mânecii în acest an.

Potrivit autorităţilor locale, 30 de persoane au murit şi 4 sunt date dispărute după naufragiul ambarcaţiunii lor la 24 noiembrie 2021 în larg de Calais, cea mai gravă tragedie petrecută pe această rută migratorie.

Potrivit parchetului, 32 de persoane care au încercat vineri să traverseze Canalul împreună cu tânăra victimă au fost salvate, dar sunt în stare de “hipotermie”.

Citeşte şi: OMS recomandă două noi tratamente împotriva COVID-19 – Black News

Traversările Canalului Mânecii din Franţa spre Anglia cu ambarcaţiuni mici au atins un număr record în 2021, cu peste 28.000 de persoane, potrivit agenţiei de presă britanice PA.

Fenomenul, dezvoltat puternic din 2018 pe fondul închiderii portului Calais şi a Eurotunelului, pe care migranţii obişnuiau să-l folosească ascunzându-se în vehicule, înveninează relaţiile dintre Londra şi Paris, aminteşte AFP.

Tags: AngliaBerckBoulogne-sur-MerCalaiscanalul maneciifrantalondramigrantiparis
Categorii: Diaspora