X

Un tratament cu anticorpi produs de AstraZeneca este eficace împotriva variantei Omicron

Compania AstraZeneca a anunţat joi că Evusheld, tratamentul său bazat pe o combinaţie de anticorpi cu acţiune prelungită, creat pentru a preveni COVID-19, îşi păstrează capacitatea de neutralizare împotriva variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2, potrivit unor noi date medicale furnizate de un studiu pre-clinic, informează Reuters, potrivit agerpres.

În cadrul cercetării, Concentraţia Medie de Inhibare (IC50) a tratamentului Evusheld – un parametru ce măsoară puterea neutralizatoare a unui anticorp – a fost de 171 ng/ml şi de 277 ng/ml în două studii cu rol de confirmare, valori care se înscriu în intervalul de neutralizare aferent titlurilor de anticorpi detectate la persoane care au fost infectate în trecut cu COVID-19.

Citeşte şi: Elon Musk spune că el și familia lui sunt vaccinați, dar că obligativitatea vaccinării este o ‘eroziune a libertății’ – Black News

Parametrul IC50 al Evusheld pentru varianta originală a virusului SARS-CoV-2, cunoscută în trecut şi sub numele de “tulpina din Wuhan”, a fost de aproximativ 1,3 ng/ml, respectiv 1,5 ng/ml.

Studiul a fost realizat independent de compania AstraZeneca de către experţi de la Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) şi de la Centrul de cercetare şi evaluare biologică din Statele Unite. Cercetarea a fost finanţată din fondul de cercetare al Guvernului american.

Citeşte şi: Fostul premier slovac a fost ARESTAT – Black News

“Acest studiu arată că Evusheld îşi păstrează capacitatea neutralizatoare împotriva variantei Omicron. Prin combinarea a doi anticorpi puternici, care au acţiuni diferite şi complementare împotriva virusului – Evusheld a fost conceput pentru a ocoli o potenţială rezistenţă virală, odată cu apariţia unor noi variante de SARS-CoV-2”, a declarat Mene Pangalos, medic specialist în neurofarmacologie şi vicepreşedinte executiv al companiei AstraZeneca.

“Evusheld este primul tratament bazat pe anticorpi cu acţiune prelungită care a primit autorizaţie de urgenţă în Statele Unite pentru profilaxia de pre-expunere la COVID-19, pe lângă autorizaţiile emise în alte ţări, iar noi colaborăm în prezent cu agenţiile de reglementare medicală la dosarele de autorizare privind utilizarea Evusheld pentru a trata COVID-19”, a adăugat specialistul britanic. 

Tags: Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA)AstraZenecaCentrul de cercetare şi evaluare biologică din Statele UniteConcentraţia Medie de Inhibare (IC50)covid-19EvusheldMene PangalosOmicronSARS-CoV-2
Categorii: Știrile zilei