Un tren de marfă a fost deraiat în Rusia

Publicat:

Un tren de marfă a fost deraiat în Rusia

“Persoane neautorizate” au făcut să deraieze un tren de marfă în apropiere de Volgograd, în sud-vestul Rusiei, au anunţat marţi agenţiile de presă ruse, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

O “deraiere a unor vagoane a avut loc în gara din Kotluban (..), din regiunea Volgograd, după intervenţia unor persoane neautorizate”, au anunţat agenţiile de ştiri Tass şi Ria Novosti, precum şi ziarul Izvestia.


Citeşte şi: Blinken efectuează o vizită surpriză în Ucraina – Stiripesurse.md

Potrivit Ria Novosti, care citează Căile Ferate Ruse, traficul feroviar a fost restabilit pe una dintre cele două şine.

Un tren de marfă a fost deraiat în Rusia

Un incendiu izbucnit la un rezervor de combustibil şi la un vagon a fost stins, a declarat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia pentru Ria Novosti.

Nu au fost oferite alte detalii despre incident sau despre “persoanele neautorizate” care l-au provocat.

Oraşul Kotluban este situat la circa 300 km de graniţa cu Ucraina, iar regiunea Volgograd este uneori ţinta atacurilor cu drone lansate de armata ucraineană.

Kievul nu a revendicat responsabilitatea pentru deraierea trenului, însă un oficial ucrainean de la primăria din Mariupol, oraş cucerit de Rusia în primăvara anului 2022, s-a referit la “veşti bune”, fără a oferi detalii.

“În timpul nopţii, persoane necunoscute au scos de pe şine vagoane de marfă în gara din Kotluban”, a scris oficialul, Petro Andriuşcenko, pe Telegram.

Un tren de marfă a fost deraiat în Rusia

Potrivit acestuia, această gară “dispune de o secţiune de cale ferată care duce la arsenalul principalului departament de rachete şi artilerie al Ministerului Apărării rus”.

La sfârşitul lunii aprilie, serviciile de securitate ruse (FSB) au anunţat arestarea în regiunea Volgograd a două persoane suspectate că ar fi participat la o organizaţie “teroristă” şi că ar fi planificat un atac cu bombă în beneficiul Ucrainei.

Rusia a acuzat deja Kievul şi susţinătorii săi că au organizat mai multe atacuri împotriva sistemului feroviar rusesc.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi premierul polonez, Donald Tusk, şi-au exprimat îngrijorarea cu...

METEO// Vreme stabilă și fără schimbări majore

METEO// Vreme stabilă și fără schimbări majore Pentru ziua de astăzi, vremea în mare măsură nu reprezintă schimbări majore, anunță meteorologii. Precipitații nu se prevăd. Vântul...

Biden acordă vineri un interviu de mare risc

Biden acordă vineri un interviu de mare risc Dacă reuşeşte, nu va fi salvat, dar dacă ratează, candidatura lui pentru al doilea mandat va atârna...

VIDEO – Laburiştii au obţinut o victorie zdrobitoare la alegerile legislative şi sunt gata să înceapă ”schimbarea” în Regatul Unit

Laburiştii au obţinut o victorie zdrobitoare la alegerile legislative şi sunt gata să înceapă ''schimbarea'' în Regatul Unit Laburiştii vor reveni la putere în Regatul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.