Un tribunal belarus a condamnat la 6 ani de închisoare o femeie care a trimis bani unei unităţi combatante în Ucraina

Publicat:

Un tribunal belarus a condamnat la 6 ani de închisoare o femeie care a trimis bani unei unităţi combatante în Ucraina

Justiţia din Belarus a condamnat o femeie la şase ani de închisoare pentru transferul de bani către un grup de voluntari belaruşi care luptă în Ucraina de partea acesteia, afirmă organizaţia pentru drepturile omului Viasna, citată marţi de agenţia EFE.

Persoana condamnată, Natalia Levai, a efectuat un transfer de 4.400 de ruble belaruse (aproximativ 1.350 de dolari) către gruparea Kastus Kalinouski, care luptă alături de armata ucraineană împotriva trupelor ruse, potrivit tribunalului din regiunea belarusă Brest, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Ea a fost acuzată că a finanţat o organizaţie extremistă şi de asemenea că a încercat să participe la activităţile unei formaţiuni armate pe teritoriul unei ţări străine.

Viasna, o organizaţie belarusă de opoziţie care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2022, a mai declarat că Natalia Levai a fost în plus amendată cu 40.000 de ruble (aproximativ 12.200 de dolari).

Autorităţile din Belarus au început să reţină cetăţeni care au încercat să se înscrie în acea grupare sau să-i finanţeze activităţile după începerea campaniei militare ruse în Ucraina.

În aprilie anul trecut, un tânăr de 28 de ani a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru că a încercat să lupte în Ucraina în rândurile Kastus Kalinouski, unitate creată la câteva săptămâni după începerea războiului.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

De asemenea, un cetăţean german, Rico Krieger, a fost condamnat recent la moarte în Belarus pentru apartenenţă la respectiva grupare, considerată extremistă în această ţară care este principalul aliat al Rusiei.

Belarus, ţară condusă de treizeci de ani de preşedintele autoritar Aleksandr Lukaşenko, este singurul stat european în care pedeapsa cu moartea este încă aplicată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful armatei britanice: Lui Putin i-ar lua cinci ani pentru a readuce armata Moscovei la forța sa din luna februarie a anului 2022

Șeful armatei britanice: Lui Putin i-ar lua cinci ani pentru a readuce armata Moscovei la forța sa din luna februarie a anului 2022 Șeful forțelor...

Biden se va adresa miercuri naţiunii pentru prima dată de la retragerea candidaturii

Biden se va adresa miercuri naţiunii pentru prima dată de la retragerea candidaturii Preşedintele american Joe Biden se va adresa miercuri naţiunii pentru prima dată...

Consiliul Municipal Chișinău a votat noile taxe locale

Consiliul Municipal Chișinău a votat noile taxe locale Consiliul Municipal Chișinău a votat noile taxe locale. Unitățile comerciale și întreprinderile care prestează servicii în municipiu...

CSP va lansa un nou concurs public pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS

CSP va lansa un nou concurs public pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS O nouă bătălie urmează să fie anunțată la Procuratura...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.