Un tribunal din Germania i-a interzis tabloidului Bild să publice anumite comentarii despre cardinalul Woelki

Publicat:

Un tribunal regional din Germania a hotărât miercuri că tabloidul Bild nu mai are voie să publice anumite declaraţii despre arhiepiscopul de Koln, cardinalul Rainer Maria Woelki, informează DPA, potrivit agerpres.

Cardinalul Woelki a deschis un proces din cauza unui articol online publicat de Bild şi care viza pasaje ce încalcă drepturile personale ale prelatului.


Citește și : Biden merge la summitul G7 de la Hiroshima, în Japonia, în mai (Casa Albă)

Bild a raportat despre promovarea unui preot controversat care a întreţinut raporturi sexuale cu o prostituată de 16 ani şi despre presupuse abuzuri comise asupra acesteia.

Potrivit cardinalului Woelki, Bild a susţinut în mod eronat că atunci când preotul a fost numit diacon de Dusseldorf în 2017, el ar fi fost la curent cu viaţa personală a preotului şi cu avertismentele Poliţiei germane. Cardinalul Woelki a prezentat o declaraţie pe propria răspundere.

“Din cauza naturii dezonorante a acelor declaraţii”, Woelki trebuia să dovedească în instanţă că nu a cunoscut conţinutul documentelor atunci când a decis promovarea preotului. Totuşi, inculpaţii – grupul editorial Axel Springer SE şi un reporter – nu au reuşit să dovedească faptele.

Woelki s-a prezentat la tribunal şi a subliniat faptul că nu era la curent cu evenimentele din viaţa personală a preotului.

Citește și : Kamala Harris pune avortul în centrul campaniei pentru alegerile din 2024

Nici măcar audierea a doi martori nu a putut să confirme acele chestiuni de natură specifică, a decis instanţa germană. Verdictul pronunţat împotriva tabloidului Bild poate fi atacat prin recurs la Tribunalul Regional Superior din Koln.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.