X

Un tribunal din Germania i-a interzis tabloidului Bild să publice anumite comentarii despre cardinalul Woelki

Un tribunal regional din Germania a hotărât miercuri că tabloidul Bild nu mai are voie să publice anumite declaraţii despre arhiepiscopul de Koln, cardinalul Rainer Maria Woelki, informează DPA, potrivit agerpres.

Cardinalul Woelki a deschis un proces din cauza unui articol online publicat de Bild şi care viza pasaje ce încalcă drepturile personale ale prelatului.

Citește și : Biden merge la summitul G7 de la Hiroshima, în Japonia, în mai (Casa Albă)

Bild a raportat despre promovarea unui preot controversat care a întreţinut raporturi sexuale cu o prostituată de 16 ani şi despre presupuse abuzuri comise asupra acesteia.

Potrivit cardinalului Woelki, Bild a susţinut în mod eronat că atunci când preotul a fost numit diacon de Dusseldorf în 2017, el ar fi fost la curent cu viaţa personală a preotului şi cu avertismentele Poliţiei germane. Cardinalul Woelki a prezentat o declaraţie pe propria răspundere.

“Din cauza naturii dezonorante a acelor declaraţii”, Woelki trebuia să dovedească în instanţă că nu a cunoscut conţinutul documentelor atunci când a decis promovarea preotului. Totuşi, inculpaţii – grupul editorial Axel Springer SE şi un reporter – nu au reuşit să dovedească faptele.

Woelki s-a prezentat la tribunal şi a subliniat faptul că nu era la curent cu evenimentele din viaţa personală a preotului.

Citește și : Kamala Harris pune avortul în centrul campaniei pentru alegerile din 2024

Nici măcar audierea a doi martori nu a putut să confirme acele chestiuni de natură specifică, a decis instanţa germană. Verdictul pronunţat împotriva tabloidului Bild poate fi atacat prin recurs la Tribunalul Regional Superior din Koln.

Tags: BilddusseldorfgermaniaRainer Maria Woelki
Categorii: Diaspora