Un tribunal din Moscova a prelungit cu 3 luni arestul Carinei Ţurcan

Publicat:

Tribunalul Districtual Lefortovsky a prelungit cu trei luni perioada arestului pe numele Carinei Ţurcan, o femeie originară din Republica Moldova, care are cetăţenie română, ce este acuzată de spionaj în favoarea Bucureştiului, informează agenția Tass, scrie Mediafax.

Măsura arestării a fost prelungit până la 14 februarie 2019, a declarat un judecător.


Citește și : Liberalii europeni și-au lansat campania cu mesaje împotriva naționaliștilor și populiștilor

Audierile au avut loc în spatele ușilor închise deoarece cazul include informații clasificate.

Carina Valerievna Ţurcan, angajată a companiei Inter RAO, este acuzată de încălcarea articolului 276 din codul penal, care se referă la spionaj, în sensul de trădare naţională. În conformitate cu legislaţia din Rusia, acuzaţia de spionaj se aplică numai străinilor, iar Ţurcan riscă până la 20 de ani de închisoare.

Carina Ţurcan, originară din Republica Moldova, a renunţat la cetăţenia moldovenească şi deţine cetăţenie română, potrivit unei surse diplomatice. MAE de la București a confirmat că acuzata deține cetățenia română.

Potrivit site-ului companiei, Ţurcan este membră a consiliului de administraţie al companiei Inter RAO din 2012, conducând pentru o perioada divizia geografică Moldova — Ucraina — România, potrivit platformei de stiri Sputnik.

Presa rusă scrie că Ţurcan a fost reţinută şi arestată de agenţii FSB pe 15 iunie. Agenţii au percheziţionat biroul şi locuinţa Carinei Ţurcan, iar “angajaţii companiei (Inter RAO) vor fi interogaţi în procesul penal ca martori”, mai relateză Sputnik. Arestarea ei a fost făcută publică abia pe data de 19 iunie.

Citește și : 35.000 de refugiaţi şi solicitanţi de azil în Malawi vor rămâne în curând fără hrană (ONU)

Citând surse anonime, cotidianul Kommersant scrie că Ţurcan avea legături cu un om de afaceri care colabora cu serviciile secrete din România, informează site-ul postului Radio Europa Liberă (RFE/RL).

Potrivit anchetatorilor, Țurcan ar fi fost recrutată în august 2004 de o agenție de informații din Republica Moldova. În 2015, Țurcan a transmis serviciilor moldovene “un document întocmit de Ministerul Energiei (de la Moscova), ce se referea la cooperarea internațională a companiilor ruse din domeniul energiei”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.