Un tribunal din Rusia decide punerea sub sechestru a activelor subsidiarei UniCredit

Publicat:

Un tribunal din Rusia decide punerea sub sechestru a activelor subsidiarei UniCredit

Un tribunal din Rusia a ordonat punerea sub sechestru a activelor, conturilor, proprietăţilor imobiliare şi acţiunilor UniCredit din companiile subsidiare, ca parte a acţiunii în instanţă care implică banca italiană, conform actelor judiciare, transmite Reuters.

Decizia Curţii de arbitraj din Sankt Petersburg acoperă titluri de valoare, proprietăţi imobiliare şi conturi aparţinând UniCredit, precum şi 100% din acţiunile UniCredit Leasing şi UniCredit Garant, evaluate la 462,7 milioane de euro, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Nu a existat o reacţie imediată din partea UniCredit.

UniCredit a fost unul dintre garanţii din contractul pentru construirea cu grupul german Linde a unei instalaţii de procesare a gazelor, contract care a fost reziliat în urma sancţiunilor occidentale.

Directorul general al grupului bancar italian, Andrea Orcel, anunţa luna aceasta că UniCredit SpA va accelera reducerea expunerii la Rusia, în condiţiile în care profitul la subsidiara rusă s-a dublat în primul trimestru al acestui an.

UniCredit Rusia a raportat un profit net profit de 213 milioane de euro în primele trei luni din acest an, în creştere de la 99 milioane de euro în urmă cu un an.

“Expunerea transfrontalieră care va rămâne va fi gestionată sau vor fi efectuate rambursări până la finalul lui 2025. Deja UniCredit şi-a redus expunerea cu 91% în ultimii doi ani”, a declarat Andrea Orcel.

Pe fondul majorării dobânzilor şi al sancţiunilor internaţionale care afectează activitatea băncilor ruseşti, creditorii occidentali de pe piaţa rusă înregistrează o creştere a profiturilor, de la momentul invadării Ucrainei.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

“În privinţa expunerii locale, a scăzut cu 67% în ultimii doi ani şi ne aşteptăm la un declin accelerat”, a explicat Orcel.

La doi ani de la debutul invaziei ruseşti din Ucraina, organismele europene de reglementare îşi intensifică presiunile asupra băncilor occidentale, în condiţiile în care conflictul nu dă semne de calmare. Cu toate acestea, două dintre cele mai mari bănci europene, RBI şi UniCredit, continuă să facă afaceri în Rusia, ceea ce a alertat autorităţile din SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

520 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare și Sfânt

520 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare și Sfânt La 2 iulie 1504 a decedat Domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt. S-a...

VIDEO – Bătaie cu cuţite în buricul Capitalei

Bătaie cu cuţite în buricul Capitalei O bătaie a avut loc ieri, 1 iulie, pe o stradă din Capitală. Între doi bărbați, ambii fiind în...

O femeie și-a găsit soțul spânzurat în șopron

O femeie și-a găsit soțul spânzurat în șopron Cadavrul unui bărbat a fost găsit strangulat de către soția acestuia în șopronul din propria lor gospodărie...

VIDEO – Contrabandă cu ţigări şi alcool etilic cu destinaţia România

Contrabandă cu ţigări şi alcool etilic cu destinaţia România Peste 230.000 de țigări, aparținând a trei mărci moldovenești, contrafăcute în Ucraina, și aproape 300 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.