X

Un tribunal din Rusia l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe autorul atacului armat de la universitatea din Perm

Un tribunal din Rusia l-a condamnat miercuri la închisoare pe viaţă pe autorul atacului armat de la universitatea de stat din Perm din septembrie 2021, soldat cu şase morţi şi zeci de răniţi, transmite AFP, potrivit agerpres

Timur Bekmansurov, în vârstă de 19 ani, a fost găsit vinovat de omucidere “din motive ţinând de huliganism”, potrivit unui comunicat al Comitetului de anchetă rus.

Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Pe 20 septembrie anul trecut, tânărul, care era student la facultatea de drept din cadrul universităţii şi dispunea de un permis de port-armă, a intrat în campusul universităţii înarmat cu o puşcă şi a deschis focul. Mai mulţi studenţi au intrat în panică şi au sărit pe geam. Atacul s-a soldat cu şase morţi şi aproape 30 de răniţi, înainte ca atacatorul să fie dezarmat şi arestat de poliţie.

Pe parcursul procesului, Bekmansurov şi-a recunoscut vinovăţia, dar a cerut să nu fie condamnat la pedeapsa maximă, adică închisoare pe viaţă, conform media ruse.

În ultimii ani astfel de incidente s-au înmulţit în Rusia, preşedintele Vladimir Putin denunţând un fenomen importat din SUA. Autorităţile au înăsprit legislaţia privind portul de armă, ridicând vârsta minimă pentru a putea cumpăra de arme de vânătoare de la 18 la 21 de ani, cu un examen medical obligatoriu prealabil.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

Înainte de atacul din Perm, un tânăr de 19 ani care avea permis de armă semiautomată a deschis focul, pe 11 mai 2021, în fosta sa şcoală din Kazan, în republica Tatarstan din centrul Rusiei, omorând nouă oameni. În octombrie 2018, un licean a ucis 19 oameni şi apoi s-a sinucis la un liceu din Kerci, în Crimeea anexată de Rusia.

Tags: inchisoarerusiaSUATimur BekmansurovVladimir Putin
Categorii: Diaspora