Un tribunal din Serbia a dispus eliberarea celor trei poliţişti kosovari arestaţi la graniţă

Publicat:

Un tribunal din Serbia a ordonat luni eliberarea celor trei poliţişti kosovari reţinuţi în urmă cu peste o săptămână la frontiera comună, o decizie care atenuează tensiunile în creştere între Belgrad şi Priştina, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Autorităţile sârbe au afirmat că cei trei – identificaţi doar cu iniţialele B.S., R.Z. şi S.M. – au fost arestaţi în interiorul Serbiei, şi i-au acuzat de producere neautorizată, posesie, purtare şi trafic de arme şi substanţe explozive.


Citeşte şi: Şoigu a vizitat trupele ruse din Ucraina – Black News

De partea cealaltă, Priştina a spus că sârbii i-au răpit pe poliţişti de pe teritoriul Kosovo, şi a cerut eliberarea lor, la fel cum au solicitat Uniunea Europeană şi SUA.

Un complet al Înaltei Curţi din Kraljevo (sud-vest) ‘a confirmat punerea sub acuzare a celor trei şi a emis o decizie de încheiere a detenţiei lor’, se spune într-un comunicat al instanţei.

Decizia le permite autorităţilor sârbe să menţină acuzaţiile, dar în acelaşi timp să-i lase pe cei trei să revină în Kosovo, unde se vor afla în afara jurisdicţiei sârbe.

Tensiunile între Belgrad şi Pristina s-au amplificat după instalarea în mai a unor primari etnici albanezi în patru localităţi din nordul Kosovo cu majoritate sârbă, în urma unor alegeri boicotate de sârbi şi la care participarea a fost de doar 3,5%.

Citeşte şi: Un şarpe uriaş a fost găsit lângă o parcare din Viena – Black News

Bruxellesul şi Washingtonul au cerut Serbiei să-i calmeze pe protestarii din cele mai localităţi, iar Priştinei să retragă poliţia şi primarii din zona respectivă şi să organizeze noi alegeri.

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a confirmat eliberarea celor trei poliţişti luni. ‘Chiar dacă ne bucurăm că se întorc la familiile lor, această răpire înseamnă o încălcare gravă a drepturilor omului şi trebuie pedepsită. Agresiunea sârbă trebuie trasă la răspundere’, a scris Kurti pe Twitter.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.