Un tribunal israelian confiscă un teren în Ierusalimul de Est aparţinând parţial moştenitorilor lui Arafat

Publicat:

Un tribunal israelian a ordonat confiscarea unui teren în Ierusalimul de Est anexat, aparţinând, printre alţii, moştenitorilor lui Yasser Arafat, în urma plângerii unei organizaţii israeliene care încearcă să obţină condamnarea pentru ‘terorism’ a autorităţilor palestiniene şi a moştenitorilor lui Arafat, potrivit AFP, scrie agerpres.

Această decizie a tribunalului districtului Ierusalim a fost luată în numele a opt familii ale căror membri au fost victime ale unor atentate atribuite palestinienilor şi care cer despăgubiri.


Citește și : Dăncilă: România rămâne un aliat de încredere al NATO

Organizaţia israeliană Shurat Hadin, care se consacră misiunii ‘de a apăra statul israelian prin mijloace legale’, precum şi victimele israeliene ale ‘terorismului’, doresc ca terenul să servească drept garanţie pentru despăgubire în cazul în care reclamanţii obţin câştig de cauză în procedurile civile intentate împotriva Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) şi a moştenitorilor drepturilor lui Yasser Arafat.

Terenul de puţin peste 2.700 de metri pătraţi este situat în apropiere de Muntele Măslinilor, în faţa Oraşului Vechi din Ierusalimult de Est, partea palestiniană a Ierusalimului anexată de către Israel. Ierusalimul de Est este considerat de către ONU drept teritoriu ocupat, dar Israelul consideră întregul Ierusalim drept capitala sa ‘indivizibilă’.

Moştenitorii lui Yasser Arafat, liderul istoric palestinian şi primul preşedinte al ANP, care a decedat în 2004, deţin doar 0,5% din acest teren (adică 13,5 mp). Tribunalul a decis însă că este posibil să fie confiscat întregul teren. Moştenitorii lui Arafat au 30 de zile pentru a contesta decizia instanţei.

‘Este absurd!’, a exclamat Nasser Al Qudwa, nepotul lui Yasser Arafat, care conduce Fundaţia Arafat, în cadrul unei conferinţe de presă de miercuri, de la Ramallah, în Cisiordania. ‘Tribunalul israelian a confiscat 2,7 dunam pentru că Yasser Arafat deţine doar o mică parte din teren? Este un jaf!’, a reacţionat el indignat. Un dunam este echivalentul a 1000 m2, notează AFP.

Citește și : Merkel, discurs ferm la Davos de apărare a ordinii multilaterale postbelice

Nitsana Darshan-Leitner, preşedinta Shurat Hadin, a justificat într-un comunicat cererea de confiscare, explicând că dacă victimele sau rudele lor obţin satisfacţie în cursul procedurilor de despăgubire în curs, va fi complicat de recuperat bani din bunurile lui Arafat.

‘Yasser Arafat a fost bunicul terorismului modern, responsabil de moartea a mii de bărbaţi, femei şi copii nevinovaţi. Nu vom tolera ca moştenitorii lui Arafat să poate deţine terenuri în inima Ierusalimului, evitând în acelaşi timp să plătească despăgubiri victimelor’, a declarat ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.