Un tribunal turc i-a eliberat din arest pe muncitorii care au protestat pe noul aeroport din Istanbul

Publicat:

Un tribunal din Istanbul a ordonat eliberarea a 30 de muncitori şi sindicalişti care se aflau în arest, în aşteptarea procesului, de aproape trei luni, după ce au protestat faţă de condiţiile precare de muncă pe şantierul noului aeroport din Istanbul, relatează joi agenţia dpa, potrivit agerpres.

Curtea a impus restricţii de călătorie în cazul acuzaţilor şi le-a ordonat să se prezinte săptămânal la poliţie până la următorul termen al instanţei, 20 martie, a afirmat miercuri seara avocatul protestatarilor, Necdet Okcan.


Citeşte şi: Două avioane ale armatei americane s-au ciocnit pe coasta Japoniei

Cinci muncitori sunt încă la închisoarea Silivri din Istanbul, aşteptând să fie eliberaţi în cursul zilei de joi după îndeplinirea formalităţilor.

”Acuzaţiile împotriva lor erau oricum vagi şi motivate politic. Nu existau motive rezonabile pentru a ţine atât de mult timp aceste persoane în detenţie înainte de începerea procesului”, a declarat Okcan.

Pe şantierul aeroportului din Istanbul s-au înregistrat în ultimii cinci ani 52 de accidente soldate cu morţi, potrivit unor cifre oficiale.

Citeşte şi: Un cutremur puternic a lovit paradisul indonezian

Şaizeci şi unu de muncitori şi sindicalişti au compărut miercuri în faţa justiţiei la Istanbul în legătură cu demonstraţiile împotriva condiţiilor precare de lucru pe şantierul aeroportului.

Treizeci şi unu dintre ei au fost arestaţi în septembrie când forţele de securitate au recurs la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru încetarea protestelor. Ceilalţi 30 au fost eliberaţi în aşteptarea procesului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.