X

Un ucrainean a fost condamnat la 11 ani în închisoare pentru scurgere de informații către trupele rusești

Un ucrainean a fost condamnat la 11 ani în închisoare deoarece a divulgat informații militare trupelor rusești, a anunțat Serviciul de Securitate al Ucrainei, informează mediafax.

SBU a anunțat că bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a comunicat forțelor rusești poziția trupelor ucrainene din Kramatorsk, în estul Ucrainei.

Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

„După începerea invaziei la scară largă, el a colectat informații despre locurile și mișcările unităților forțelor de apărare din zonele de pe linia frontului din regiunea Donețk. În primul rând, atacatorul a încercat să identifice pozițiile de luptă și fortificațiile forțelor armate ucrainene din zona Kramatorsk”, a anunțat SBU, potrivit Sky News.

Bărbatul a fost arestat de autoritățile ucrainene în luna martie.

Atunci, s-a spus despre el că era un „rezident care a cooperat în mod voluntar cu inamicul”. Potrivit ucrainenilor, el a fost abordat de un fost coleg de școală, simpatizant al separatiștilor, care i-a cerut să ofere informații.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

Se pare că rușii au vrut să folosească aceste informații pentru a „pregăti și efectua lovituri cu rachete” asupra orașului Kramatorsk din regiunea Donețk.

Tags: DoneţkinchisoareinformatiiKramatorskSBU
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina