Un ucrainean a murit înecat încercând să fugă în Moldova. Percheziții și rețineri la nord

Publicat:

Un ucrainean a murit înecat încercând să fugă în Moldova. Percheziții și rețineri la nord

Un ucrainean a murit înecat, alți trei au fost reținuți, iar soarta a cinci fugari ucraineni rămâne încă necunoscută.

Citește și: Reglare de conturi cu pumnii la Bălți. Un consilier local – reținut


S-a întâmplat în timp ce zece ucraineni au încercat să fugă, peste Nistru în R. Moldova. Din cei zece, care ar fi plătit câte 10 000 de dolari fiecare, doar unul a reușit să ajungă pe teritoriul R. Moldova. Din declarațiile bărbatului, care a reușit să ajungă în R. Moldova prin înot s-a stabilit că transportatorii cu barca, erau cetățeni ai R. Moldova, aveau cagule pe cap. Ultimii văzând că au fost depistați de patrula ucraineană, pentru a evita reținerea lor, nu le-a permis refugiaților îmbarcarea în barcă lovindu-i cu pumnii și cu picioarele. Scopul era deplasarea rapidă pe teritoriul R. Moldova. Totul s-a întâmplat, potrivit polițiștilor de frontieră în noaptea de 24 spre 25 iunie.

Recruții ucraineni, prin intermediul unei aplicații telefonice, au avut o înțelegere prealabilă cu un grup de persoane, cetățeni ai Ucrainei și Republicii Moldova, care contra sumei de 10 000 dolari SUA per persoană, urma să-i treacă râul Nistru cu ajutorul unei bărci, pe direcția localităților Serebria (Ucraina) – Vălcineț (Republica Moldova), regiunea de Nord a țării.

Mijloacele financiare au fost transferate organizatorilor de pe teritoriul Republicii Moldova, prin intermediul unui portmoneu electronic și numerar.

Astfel, în timpul pregătirii pentru traversarea râului, cetățenii ucraineni care așteptau pe malul ucrainean transportatorii, care urmau să-i preia, au fost observați de către grănicerii ucraineni. Ultimii, au întreprins măsuri de stopare și reținere a persoanelor pe teritoriul Ucrainei, efectuând împușcături de avertizare.

Ulterior, oamenii legii s-au deplasat pe segmentul unde a avut loc incidentul care s-a soldat cu un deces, efectuând un șir de măsuri orientate spre acumularea și stabilirea tuturor circumstanțelor. Pe cazul dat a fost pornită cauza penală.  În cadrul acțiunilor procesuale desfășurate, s-a stabilit că unul din organizatorii principali, cetățean al Republicii Moldova, deține și cetățenia Ucrainei.

În urma perchezițiilor la domiciliile și automobilele personale ale bănuiților au fost depistate și ridicate mijloace de probă care au relevanță cauzei penale. Urmare a acestora o persoană a fost reținută pentru 72 ore, iar în privința a doi bănuiți sunt întreprinse acțiuni procesuale în stare de libertate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu...

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor Un bărbat a murit, după ce a fost strivit...

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, sfatul specialiștilor este să eviți dietele...

Am putea cumpăra pâine mai ieftin? Fermierii susțin că nu vor obține recolta așteptată în acest an

Am putea cumpăra pâine mai ieftin? Fermierii susțin că nu vor obține recolta așteptată în acest an În sudul țării este în toi recoltarea cerealelor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.